Toezichthouder in Filipijnen onderzoekt illegale activiteiten van Binance

Binance ligt onder vuur in de Filipijnen. Een lokale denktank pleit voor een verbod. Ook zou het bedrijf zonder de juiste papieren actief zijn in het land.

De SEC Pihlippines, te vergelijken met de AFM (Autoriteit Financiële Markten) in Nederland, doet nu onderzoek. De aanklacht van Infrawatch PH vind je hier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance is sinds de start in 2017 in korte tijd de grootste cryptobeurs ter wereld geworden. Ze bieden niet alleen bitcoin aan. Zo’n beetje elke dienst of token die je kunt bedenken kun je vinden bij de cryptoboer. Dat gaat gepaard met tegenstand vanuit toezichthouders.

Het gaat in dit verhaal met name om een terugkomend argument: Binance heeft geen hoofdkantoor in het land. Terry Ridon, betrokken bij Infrawatch PH, maakt zich druk over hoe Binance handelt. Hij meldt dat Binance officieel niet geregistreerd is bij de toezichthouders of de centrale bank.

Ridon: “De SEC heeft goed gehandeld door gewetenloze online leendiensten te verbieden. Het zou op dezelfde manier hetzelfde moeten doen voor niet-geregistreerde en niet-gereguleerde cryptobeurzen in het land.

Een verbod lijkt overigens nog niet aan de orde. Eerder werd een voorstel voor een verbod voor Binance van tafel geveegd. Er is nog geen wettelijk kader in het land om dit te bewerkstelligen.

Regels

Elk land of elke regio heeft haar eigen regeltjes, en probeert die te handhaven. Eerder dit jaar kreeg Binance bijvoorbeeld een boete in Nederland. Binance is beschikbaar voor Nederlanders, maar doet dat volgens De Nederlandsche Bank niet met de juiste papieren. De beurs ging in verweer.

Om te voldoen aan lokale regels hanteert Binance een bekende tactiek: middels dochterbedrijven of overnames hoopt men door de hoepels te springen van handhavers. Recentelijk ontvingen ze een registratie in Spanje, Italië en Frankrijk.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...