Goedemorgen Bitcoin: Binance stopt met SEPA-stortingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Wetsvoorstel Argentinië over Bitcoin als salaris

Bitcoin is ook doorgedrongen tot het Argentijnse congres. José Luis Ramón heeft namelijk een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat werknemers hun volledige salaris (of een deel daarvan) in bitcoin moeten kunnen ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat daarbij voornamelijk om exporteurs van diensten en mensen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van een vaste relatie, zo schrijft bitcoinmagazine.com. De aankondiging heeft een krachtige laatste zin:

“Het idee is dat ze hun autonomie kunnen versterken en de koopkracht van hun loon kunnen behouden.”

Binance stopt met stortingen via SEPA-betalingen

Binance schort stortingen met SEPA-transacties ’tijdelijk’ op. Het handelsplatform laat in een email weten dat ze deze maatregel nemen door redenen buiten hun macht. Dat meldt de Financial Times.

SEPA staat voor ‘Single Euro Payments Area’. Het idee van SEPA is dat mensen binnen Europa gemakkelijk kunnen betalen. In de praktijk betekent dit dat je geen euro’s over kunt maken via je bank. Het kan wel met creditcard of andere betaalkaarten.

Visa werkt samen met 50 Bitcoin bedrijven aan adoptie betaalkaart

Visa gaat samenwerken met meer dan 50 cryptobedrijven, zodat klanten digitale valuta kunnen gebruiken en uitgeven via de betaalkaart van het bedrijf. Er zitten ook een aantal grote namen bij, zoals de Amerikaanse bitcoin beurzen FTX en Coinbase.

De samenwerking maakt het voor klanten gemakkelijk om digitale valuta’s om te zetten (naar fiatgeld) en uit te geven op 70 miljoen plekken ter wereld. Zelfs als deze winkeliers géén digitale activa accepteren, kun je er hier toch mee terecht.

“De winkeliers hoeven niets te veranderen. Het zal voor hen hetzelfde zijn als elke andere Visa-transactie. Maar onder de motorkap worden de crypto-activa onmiddellijk omgezet in fiat.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!