Goedemorgen Bitcoin: Binance stopt (tijdelijk) met iDEAL

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers beleeft slechtste kwartaal in 8 jaar

De prijs van bitcoin beleeft het slechtste kwartaal in 8 jaar. De bitcoin koers kwam hard naar beneden na een recordprijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs bereikte op 14 april een record van $64.840. Daarna ging het echter bergafwaarts. Op het moment van schrijven staan we op een koers van 35,338.05USD.

Grote dalingen en stijgingen zijn niets nieuws in de wereld van BTC. Maar de recente prijsontwikkelingen zijn wel opvallend.

De laatste keer dat bitcoin er in een kwartaal zo slecht voor stond was in 2014. In onderstaande tabel zie je de prijsbewegingen van BTC in procenten in het desbetreffende kwartaal.

Britse regelgever maakt budget vrij voor screenen Bitcoin bedrijven

In Groot-Brittannië wil men vaart zetten achter de registratie van bitcoinbedrijven in het land. Tot nu toe zijn slechts vijf bedrijven volledig geregistreerd. De Britse politicus John Glen laat weten dat het budget voor de toezichthouders omhoog gaat.

De Financial Conduct Authority (FCA) gaat meer geld uitgeven aan het doorlichten van bitcoinbedrijven in het land.

De FCA is te vergelijken met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.

Sinds het begin van 2020 weten bedrijven uit de sector dat zij op termijn door het registratieproces moeten komen om hun diensten te blijven leveren. Het gaat hier om bedrijven die iets doen met de koop en verkoop van bitcoin in fiatvaluta.

Binance stopt tijdelijk met stortingen via iDEAL

Binance stopt (tijdelijk) met stortingen via iDEAL. Nederlandse klanten kunnen nog wel hun zuurverdiende euro’s richting het handelsplatform sturen via SEPA-transacties en andere betaalkaarten. Dat meldt het bedrijf in een blogpost.

De achterliggende redenen zijn nog niet bekend.

Volgens Binance gaat het om een tijdelijke stop. Eerder deze maand moest Binance ook grote dollarstortingen opschorten. Zakenpartner Silvergate Bank stopte met de samenwerking met het handelshuis.

Dat is opmerkelijk, want de samenwerking was slechts enkele maanden oud en de bank staat bekend als ‘crypto-friendly’.

iDEAL is de Nederlandse standaard voor internetbetalingen. Een gebrek aan ondersteuning van deze dienst is een groot gemis als je wil groeien (of relevant blijven) in Nederland.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)