Goedemorgen Bitcoin: Bitvavo reageert opnieuw op problemen bij DCG

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Do Kwon verkocht $120.000 aan bitcoin in Servië

Het is nog altijd niet bekend waar Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, verblijft. Wel is er een flink bedrag aan bitcoin omgewisseld, wat een lead is in het onderzoek.

De Zuid-Koreaanse regering doet hard haar best om de verblijfplaats van de man achter Luna te vinden. In de zoektocht naar Kwon, kwamen ze er achter dat hij het opmerkelijk bedrag van 9,64 bitcoin dat hij naar verluidt heeft verkocht.

Update: Bitvavo reageert opnieuw op problemen bij DCG

Bitvavo is hoopvol over de situatie rondom Digital Currency Group (DCG) en hun financiële problemen. De Nederlandse cryptobeurs komt met een update.

DCG heeft de belofte gedaan dat ‘alle tegoeden op termijn worden terugbetaald.’ Volgens Bitvavo zelf gaat het om 280 miljoen dat ter beschikking werd gesteld aan DCG.

In de woorden van Bitvavo in een blogpost: “De huidige situatie bij DCG heeft geen impact op Bitvavo klanten, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en neemt daarmee het risico van haar klanten over. Bitvavo blijft de diensten aanbieden die onze klanten van ons verwachten en alle klanten kunnen op elk moment al hun tegoeden opnemen.”

Iraanse hackers infiltreren systemen van Amerikaanse overheid en minen cryptovaluta

Hackers uit Iran hebben naar verluidt verschillende servers van de Amerikaanse overheid gehackt. Ironisch genoeg hebben ze software geïnstalleerd om cryptovaluta mee te minen.

Daarnaast poogden de hackers ook om wachtwoorden te stelen om systemen van het land in gevaar te brengen.

Er wordt nu aangenomen dat de hackpogingen mogelijk in februari van dit jaar zijn begonnen. Dit betekent dat Amerikaanse netwerken al tien maanden in gevaar waren. Toezichthouders zijn pas sinds vorige maand op de hoogte van de situatie.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...