Goedemorgen Bitcoin: BlackRock gaat samenwerken met Coinbase

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Analist: grootste korting ooit voor bitcoin

Bitcoin kan zich gaan gedragen als Amerikaanse staatsobligaties en goud. Dat concluderen analisten van Bloomberg Intelligence in een nieuw Crypto Outlook rapport. Nu is er nog een vrij hoge correlatie (>50%) met aandelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De analisten zijn de bekende grondstoffenexpert Mike McGlone en senior marktanalist Jamie
Coutts, die de bitcoinmarkt vergelijken met de markten van goud, obligaties en olie.

Amerikaanse staatsobligaties worden ook wel T-bills genoemd, langlopende staatsobligaties uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Ze hebben een vast rendement en de looptijden variëren van 20 tot 30 jaar. In het rapport staat verder dat cryptovaluta de grootste korting ooit bereikten in vergelijking met het voortschrijdend gemiddelde over 100 weken in juli.

Coinbase start met diensten voor klanten van BlackRock

Coinbase start met nieuwe diensten voor klanten van BlackRock. Met Coinbase Prime faciliteert de cryptobeurs verschillende bitcoindiensten.

Met ruim $10.000 miljard (!!) aan assets onder beheer is BlackRock een van de grootste vermogensbeheerders van de wereld. Het is daarmee een belangrijke klant. De investeerders vind je bijna overal. Het machtige bedrijf heeft bijvoorbeeld ook aandelen in bitcoin miners en MicroStrategy

Coinbase en BlackRock komen samen met nieuwe diensten waarmee grote beleggers kunnen investeren in de industrie. Het gaat hier voorlopig alleen om bitcoin.

Dat meldt Coinbase in een blogpost.

Je kunt echter ook diensten voor allerlei tokens verwachten.

Galoy haalt $4 miljoen op, maakt Stablesats in bitcoin wallet

Bitcoinbedrijf Galoy heeft een nieuwe feature in zijn wallet gelanceerd. Het betreft zogenoemde stablesats. Het gebruikt derivatencontracten om de ontvangen bitcoin toch een stabiele prijs te geven.

Galoy is de maker van de open-source kant achter de Bitcoin Beach Wallet die veel gebruikt wordt in El Salvador. Men kon hier al enkele jaren bitcoin in ontvangen en aanhouden, via onder andere het lightning netwerk.

Voor de lokale bevolking was het echter noodzakelijk om ook dollarbalansen te kunnen aanhouden. In de armere regio’s heeft de volatiliteit veel meer impact dan voor de gemiddelde bitcoiner.

In plaats van een stablecoin of koppeling met een bank, heeft Galoy iets nieuws gemaakt. Stablesats gebruiken derivatencontracten waarmee ze een ​​door bitcoin gedekte synthetische dollar maken.