Goedemorgen Bitcoin: BlockFi staat er slecht voor, volgens klokkenluider

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Directeur van Binance reageert op geruchten over grote aankoop

Binance kocht niet de dip. Er gingen geruchten over een grote aankoop van de cryptobeurs. Er stroomde namelijk ruim 100.000 BTC naar hun cold wallet. Volgens de directeur van het handelshuis klopt daar echter niets van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de website bitinfocharts heeft de beurs ruim $7 miljard aan bitcoin in de cold wallet. De adressen van Binance bevatten in totaal 353.863,26 BTC. Dat is bijna 2% van alle bestaande bitcoin.

Het gaat echter niet om een schatkist van Binance met eigen fondsen. Volgens directeur Changpeng Zhao zijn het met name klantenfondsen.

CEO Blockstream: bitcoin naar $100.000 in 2022

Adam Back denkt dat de koers van bitcoin dit jaar naar $100.000
zou kunnen bewegen. Daarvoor moeten de DeFi-projecten die voor verkoopdruk
zorgen eerst door het putje.

CEO van Blockstream, Adam Back deelt zijn tamelijk positieve verwachting voor de
rest van dit jaar via Twitter. Het begon met een tweet van Heidi, een cryptotwitter
en crypto-YouTubebekendheid.

Zij tweette dat ze denkt dat bitcoin ver boven de
$100.000 kan stijgen in de volgende bullmarkt. Dus je kunt in aanloop naar de
vorige all time high van $69.000 met een gerust hart inslaan.

Klokkenluider: leenconstructie cryptobank BlockFi al jarenlang verlieslijdend

BlockFi zit diep in de financiële problemen door een zeer risicovolle beleggingsstrategie de afgelopen jaren. Het renteproduct van BlockFi blijkt al jarenlang verlieslatend en klanten hebben géén vangnet. Hoe ziet het kaartenhuis van het bedrijf uit New Jersey eruit?

De business van BlockFi is verlieslatend en de uitleenratio bij BlockFi is zéér hoog. Zo meldt de klokkenluider:

  • Het bedrijfsresultaat over 2020 eindigt 63,9 miljoen dollar in het rood en in 2021 is er 221,5 miljoen dollar verlies geleden. Opvallend, want je zou denken dat hun model in een bullmarkt, zodra alles in waarde toeneemt, juist winst zou maken.
  • Slechts 3,4% van alle cryptoassets (van klanten dus) is in cold storage opgeslagen. Dat heeft samen een waarde van 467 miljoen dollar.
  • Maar, BlockFi heeft maar liefst 13.500 miljoen dollar vastgeklikt in zeer risicovolle yieldproducten. Een dergelijke verdeling (~3% in cold storage versus 97% niet liquide) van de fondsen is zeer risicovol.
  • Dat heeft gevolgen voor jou als klant. Want in het geval van een ‘bankrun’ kan slechts 34 van de eerste 1.000 klanten hun geld terugkrijgen als elke klant nu zijn tegoeden opeist.
  • Door de fors gedaalde bitcoinprijs staat een groot deel van deze assets onder water. De klokkenluider vermoedt dat 80% onder water staat tegen de huidige marktprijzen. Daarmee is BlockFi een tikkende tijdbom met miljarden dollars aan assets waar men geen invloed op heeft.