Goedemorgen Bitcoin: boefjes stelen BTC van politie

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg

De wereld van bitcoin trekt verschillende mensen aan. Met de groei in populariteit neemt ook het aantal oplichters toe. Het is handig om zo nu en dan te zien hoe oplichters te werk gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oplichters gebruiken de gelijkenis of zelfs hele filmpjes van bekende gezichten in de industrie. Ook Michael Saylor wordt veelvuldig gebruikt. De Amerikaan is directeur en oprichter van MicroStrategy. Dit bedrijf is sinds vorig jaar vaak in het nieuws vanwege hun vertrouwen in bitcoin.

Hackers stelen €26.000 aan Bitcoin van politie in Nieuw-Zeeland

Hackers hebben naar verluidt bitcoin gestolen van de politie in Nieuw-Zeeland. Het gaat om zo’n 26.000 euro aan bitcoin (BTC). Het geld was bedoeld als middel in een onderzoek naar witwassen. Dat meldt New Zealand Herald.

De politie was van plan om dit potje bitcoin te gebruiken om drugs te kopen. Met deze undercoveraanpak hoopte ze inzicht te krijgen in de geldstromen.

Dat plan viel echter in duigen toen iemand buiten het politiekorps toegang kreeg tot de bitcoin wallet. Het is nog niet bekend wie de dader is, maar agent Stuart Mills denkt dat het gaat om een ‘aanval’ uit het buitenland.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nu onderzocht. Hoogstwaarschijnlijk zien ze het geld nooit meer terug.

Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen

Een waterkrachtcentrale in New York gaat bitcoin minen met overgebleven energie. Volgens Jim Besha, de CEO van Albany Engineering is het winstgevender voor de energieproducent om het in te zetten voor bitcoin dan het te verkopen aan een ander energiebedrijf.

New York is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek in de wereld van bitcoin. Zo is de belangrijkste kandidaat om burgemeester te worden van plan de stad te veranderen in een centrum vol bitcoin innovatie. De focus ligt op techbedrijven en financiële dienstverleners. Anno 2021 hoort ook bitcoin bij de onderwerpen in verkiezingscampagnes.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...