Hackers stelen €26.000 aan Bitcoin van politie in Nieuw-Zeeland

1176 totale weergaven

Hackers hebben naar verluidt bitcoin gestolen van de politie in Nieuw-Zeeland. Het gaat om zo’n 26.000 euro aan bitcoin (BTC). Het geld was bedoeld als middel in een onderzoek naar witwassen. Dat meldt New Zealand Herald.

Politie gebruikt bitcoin

De politie was van plan om dit potje bitcoin te gebruiken om drugs te kopen. Met deze undercoveraanpak hoopte ze inzicht te krijgen in de geldstromen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat plan viel echter in duigen toen iemand buiten het politiekorps toegang kreeg tot de bitcoin wallet. Het is nog niet bekend wie de dader is, maar agent Stuart Mills denkt dat het gaat om een ‘aanval’ uit het buitenland.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nu onderzocht. Hoogstwaarschijnlijk zien ze het geld nooit meer terug.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland worstelt net als veel andere landen met de impact van bitcoin. Het is grenzeloos geld, voor mensen die controle en inzicht willen in geldstromen is dat niet ideaal.

Bitcoin is neutraal en op het netwerk is iedereen gelijk. Dat betekent echter niet dat je ongestoord je gang kunt gaan. Je acties en activiteiten kunnen gevolgen hebben in ‘de echte wereld’.

Zo namen de autoriteiten in Nieuw-Zeeland $90 miljoen in beslag van Alexander Vinnik. Vinnik was de operator van bitcoin beurs BTC-e. Het handelsplatform is inmiddels gesloten en Vinnik is veroordeeld tot 5 jaar cel.

Een ander bekend voorbeeld van bitcoin gone wrong in het land is de beurs Cryptopia. De cryptobeurs ging uiteindelijk ten onder na meerdere incidenten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...