Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg

De wereld van bitcoin (BTC) trekt verschillende mensen aan. Met de groei in populariteit neemt ook het aantal oplichters toe. Het is handig om zo nu en dan te zien hoe oplichters te werk gaan.

Oplichters gebruiken de gelijkenis of zelfs hele filmpjes van bekende gezichten in de industrie. Ook Michael Saylor wordt veelvuldig gebruikt. De Amerikaan is directeur en oprichter van MicroStrategy. Dit bedrijf is sinds vorig jaar vaak in het nieuws vanwege hun vertrouwen in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy heeft sinds 2020 ruim 100.000 BTC gekocht. In een tweet benadruk Saylor dat zijn bedrijf en hijzelf niet van plan zijn gratis geld weg te geven. Ook bieden ze geen beleggingsadvies in vage video's.

Video's met thumbnails zoals hieronder zijn dus NIET echt. Tijdens het schrijven van dit artikel is de originele video alweer verwijderd. Maar hij stond enkele uren lang gewoon live, voor iedereen te zien. Dit soort kanalen proberen je simpelweg te verleiden en uiteindelijk geld te stelen.

In de video's zie je een (oud) interview van bijvoorbeeld Saylor. Daar omheen plakken de oplichters mooie beloftes over gratis geld.

Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg

Misdaad

De boeven zijn niet alleen online actief. Er zijn helaas ook tal van verhalen van fysieke aanvallen.

Een van de meest opmerkelijke gevallen kwam voort uit een op het oog onschuldige tinderdate. Een man had een afspraakje met een 'cryptocurrency trader'. De vrouw bleek uiteindelijk uit op zijn bitcoin. Hij werd gedrogeerd en de vrouw kwam uiteindelijk weg met een beetje bitcoin.

Een ander schrijnend geval zijn de neppe Ledger hardware wallets die worden rondgestuurd. Deze apparaten zouden je moeten helpen met het veilig opslaan van je geld. Criminelen stuurde recentelijk echter Ledgers rond met extra onderdelen. Ook hier is het doel helder: ze willen je geld stelen.

Kortom: vertrouw niets en wees op je hoede, zowel online als offline.

Lees meer over:
MicroStrategymisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...