Goedemorgen Bitcoin: BTC-adressen op zwarte lijst in Canada

998 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

29 bitcoin adressen op zwarte lijst in Canada

Canada zet 29 bitcoinadressen op een zwarte lijst. De adressen zouden geld hebben gestuurd naar demonstranten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Canadese politie heeft een bevel uitgevaardigd dat alle gereguleerde cryptobedrijven in het land 34 cryptoadressen op de zwarte lijst moeten zetten. Ze mogen geen transacties faciliteren van en naar deze wallets.

De reden? Betrokkenheid bij donaties aan de demonstranten in Ottawa. Wekenlang zijn er protesten aan de gang, onder andere tegen de corona maatregelen. Er is inmiddels zelfs een noodwet van kracht die het mogelijk maakt om de geldstromen van en naar betrokken personen af te sluiten.

ConocoPhillips verkoopt afvalgas aan bitcoin miners in Noord-Dakota

ConocoPhillips levert afvalgas aan bitcoin miners in Noord Dakota. Het energiebedrijf probeert zo extra geld te verdienen met gas dat ze anders zouden affakkelen.

Deze constructie is onderdeel van een pilot in een van de belangrijkste nieuwe oliegebieden in de Verenigde Staten. In de regio Bakken in Noord Dakota wordt veel gas en olie gewonnen.

Russisch ministerie wil Bitcoin mining toestaan en er belasting over heffen

Het ministerie van Financiën van Rusland wil bitcoin mining legaliseren en belastingen invoeren. Dat meldt het lokale persbureau Izvestia.

De afgelopen maand regent het bitcoinnieuws uit Rusland. Door een gebrek aan regulering en eenduidige visie, blijft de positie van cryptovaluta een terugkerend thema.

De Russische regering stelt nu “een regelgevend regime cryptocurrency’s” voor. Een federaal ministerie heeft een nieuw voorstel ingediend met betrekking het minen van bitcoin.