Rusland sorteert voor op sanctie NAVO met legaliseren bitcoinmining

Update – Rusland bereidt zich voor op ‘alternatieve’ manieren om geld over te maken aan handelspartners. Dat verklaart de minister van Financiën Anton Siluanov. Ook waarschuwt hij dat de energieprijzen zullen stijgen zodra ze verder afgeknepen worden.

Het land anticipeert hiermee op een mogelijke sancties van de NAVO om hen af te sluiten van het internationale betaalsysteem SWIFT. De NAVO omschrijft dit overigens als een ‘nucleaire optie’, mocht Rusland zijn troepen niet tijdig terugtrekken aan de grens met Oekraïne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Experts speculeren dat één van de alternatieven voor Rusland bitcoin is. Want voor het land staat de deur om bitcoinmining op te schalen nog zeker open. Hetzelfde ministerie van Financiën van Rusland wil namelijk mining activiteiten legaliseren en ook een belastingkorting toepassen voor miners.

Regulering miners

De afgelopen maand regent het bitcoinnieuws uit Rusland. Door een gebrek aan regulering en eenduidige visie, blijft de positie van cryptovaluta een terugkerend thema.

De Russische regering stelt nu “een regelgevend regime cryptocurrency’s” voor. Een federaal ministerie heeft een nieuw voorstel ingediend met betrekking het minen van bitcoin.

Het Russische ministerie van Financiën wil cryptomining legaliseren en belastingen invoeren op de winst die de bedrijven hierop maken. Het ministerie wil op specifieke locaties mining farms gaan toestaan.

Daarmee sluiten ze zich aan bij president Poetin. Twee weken geleden riep hij op om op korte termijn een besluit te nemen over de regulering. Een van de dingen die hij noemde, was dat Rusland in zijn ogen een groot concurrentievoordeel heeft wat betreft bitcoin mining. Daar moet het land in zijn ogen gebruik van maken.

Belasting en hogere prijzen

Poetin riep de centrale bank en het ministerie er toe op om tot een consensus te komen. Beide partijen staan lijnrecht tegenover elkaar. De Bank of Russia pleit voor een verbod, waar de regering dus graag regels ziet voor cryptocurrency’s.

Het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling stemt wel mee in het voorstel om cryptomining toe te staan ​​op een specifiek aantal locaties. Volgens Izvestia zullen dit plekken zijn waar er een overschot is aan duurzaam opgewekte elektriciteit.

Het ministerie wil wel limieten instellen voor het stroomverbruik door mining farms. Er zullen ook hogere energietarieven ingevoerd worden. Een specifiek bedrag is hier nog niet voor vastgesteld.

Op deze manier wil men stroomtekorten voorkomen. Het ministerie voegt er aan toe dat het cryptomining erkent als een commerciële activiteit.

Al met al lijkt het erop dat Rusland winst denkt te kunnen halen uit de crypto-industrie. Met een simpele rekensom kwam men eerder al uit op een potentiële inkomstenbron van zo’n $13 miljard (waarin mining nog niet eens is meegerekend).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingRusland

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

cardano koers Nieuws
ADA Stijgt 20%, Technische Indicatie Voor Nieuwe Crypto Bull Run?

Cardano, een van de top 10 crypto's, wist net als veel andere spelers uit de...

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Lees meer