Rusland sorteert voor op sanctie NAVO met legaliseren bitcoinmining

Rusland sorteert voor op sanctie NAVO met legaliseren bitcoinmining

Update - Rusland bereidt zich voor op 'alternatieve' manieren om geld over te maken aan handelspartners. Dat verklaart de minister van Financiën Anton Siluanov. Ook waarschuwt hij dat de energieprijzen zullen stijgen zodra ze verder afgeknepen worden.

Het land anticipeert hiermee op een mogelijke sancties van de NAVO om hen af te sluiten van het internationale betaalsysteem SWIFT. De NAVO omschrijft dit overigens als een 'nucleaire optie', mocht Rusland zijn troepen niet tijdig terugtrekken aan de grens met Oekraïne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Experts speculeren dat één van de alternatieven voor Rusland bitcoin is. Want voor het land staat de deur om bitcoinmining op te schalen nog zeker open. Hetzelfde ministerie van Financiën van Rusland wil namelijk mining activiteiten legaliseren en ook een belastingkorting toepassen voor miners.

Regulering miners

De afgelopen maand regent het bitcoinnieuws uit Rusland. Door een gebrek aan regulering en eenduidige visie, blijft de positie van cryptovaluta een terugkerend thema.

De Russische regering stelt nu "een regelgevend regime cryptocurrency's" voor. Een federaal ministerie heeft een nieuw voorstel ingediend met betrekking het minen van bitcoin.

Het Russische ministerie van Financiën wil cryptomining legaliseren en belastingen invoeren op de winst die de bedrijven hierop maken. Het ministerie wil op specifieke locaties mining farms gaan toestaan.

Daarmee sluiten ze zich aan bij president Poetin. Twee weken geleden riep hij op om op korte termijn een besluit te nemen over de regulering. Een van de dingen die hij noemde, was dat Rusland in zijn ogen een groot concurrentievoordeel heeft wat betreft bitcoin mining. Daar moet het land in zijn ogen gebruik van maken.

Belasting en hogere prijzen

Poetin riep de centrale bank en het ministerie er toe op om tot een consensus te komen. Beide partijen staan lijnrecht tegenover elkaar. De Bank of Russia pleit voor een verbod, waar de regering dus graag regels ziet voor cryptocurrency's.

Het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling stemt wel mee in het voorstel om cryptomining toe te staan ​​op een specifiek aantal locaties. Volgens Izvestia zullen dit plekken zijn waar er een overschot is aan duurzaam opgewekte elektriciteit.

Het ministerie wil wel limieten instellen voor het stroomverbruik door mining farms. Er zullen ook hogere energietarieven ingevoerd worden. Een specifiek bedrag is hier nog niet voor vastgesteld.

Op deze manier wil men stroomtekorten voorkomen. Het ministerie voegt er aan toe dat het cryptomining erkent als een commerciële activiteit.

Al met al lijkt het erop dat Rusland winst denkt te kunnen halen uit de crypto-industrie. Met een simpele rekensom kwam men eerder al uit op een potentiële inkomstenbron van zo'n $13 miljard (waarin mining nog niet eens is meegerekend).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Rusland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties