Goedemorgen Bitcoin: BTC fonds Grayscale beschikbaar voor klanten miljardenbedrijf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Okcoin geregistreerd bij DNB

Bitcoin beurs Okcoin lijkt plannen te hebben om de operatie in Europa uit te breiden. In een aankondiging van afgelopen donderdag heeft de beurs namelijk laten weten dat het bij ons eigen Nederlandse centrale bank een registratie heeft verkregen. Daarnaast hebben ze in Malta een zogenaamde virtuele financiële assets licentie verkregen van de toezichthouders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook heeft de beurs een licentie verkregen in Puerto Rico om als wisselkantoor op te treden. Het behalen van de registratie en licentie in Europa maken onderdeel uit van een groter plan van de beurs om de juridische risico’s in het gebied voor zichzelf te verkleinen en het makkelijker te maken om op de beurs met euro’s te betalen.

Eén van grootste Duitse vermogensbeheerders overweegt Bitcoin te kopen

Dekabank, een van de grootste vermogensbeheerders van Duitsland met $403 miljard in beheer, overweegt in Bitcoin te investeren. Dat vertelde een woordvoerder van het bedrijf vandaag aan Bloomberg.

Het nieuws is een vervolg op een nieuwe Duitse wet die maandag van kracht gaat. Nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat investeringsfondsen (ook wel bekend als Spezialfondsen) in Duitsland tot 20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ mogen beleggen.

In Duitsland worden deze fondsen vooral gebruikt voor beleggingen door institutionele partijen, zoals pensioenmaatschappijen en verzekeraars. Onder deze nieuwe wetgeving zou Dekabank slechts een van de ongeveer 4.000 Duitse bedrijven worden die in aanmerking komen om Bitcoin te kopen.

Bitcoin via Grayscale voor klanten investeringsfirma

Klanten van Wealthfront kunnen nu tot 10% van hun portfolio toewijzen aan Bitcoin. Dat maakt de investeringsfirma uit Californië bekend in een blogpost.

De klanten kunnen blootstelling aan bitcoin vinden via het fonds van Grayscale, ook wel bekend als GBTC. Wealthfront heeft in totaal $25 miljard aan activa in beheer. Ze hebben twee trusts van Grayscale toegevoegd aan de reeks met mogelijke investeringsopties, namelijk Bitcoin (GBTC) en Ethereum (ETHE).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!