Goedemorgen Bitcoin: BTC gaat kapot, aldus het hoofd van bank der banken

715 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws weer op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Heb je een Bitcoin wallet op je iPhone? Update dan je besturingssysteem

iPhone-gebruikers opgelet! Heb je een bitcoin wallet op je mobiele telefoon? Dan is het aan te raden om snel de nieuwste iOS update te downloaden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Apple komt met een update voor hun besturingssysteem nadat ze een kwetsbaarheid ontdekten waardoor bitcoin wallets kunnen worden geraakt. De fout in de software kan er in het ergste geval voor zorgen dat je je geld kwijtraakt.

Bitcoin gaat kapot, dreigt directeur van belangrijkste bank ter wereld

Bitcoin gaat in elkaar storten. Dat claimt Agustin Carstens, de bestuurder van Bank of International Settlements ( BIS). Dat is een internationaal overlegorgaan en toezichthouder van centrale banken wereldwijd. Volgens de Mexicaanse econoom en oud-bestuurder van de centrale bank in Mexico is BTC te risicovol en zijn centrale, digitale bankmunten ‘beter’.

In de ogen van Carstens mogen alleen centrale banken digitale munten uitgeven en moet dat niet decentraal gebeuren. Het is persbureau Bloomberg die de speech van de topbankier in het Hoover Instituut optekent.

Fondsmanager stelt mening over Bitcoin bij: ‘BTC is een geweldige uitvinding!’

Bitcoin is geen vies woord meer bij veel grote bedrijven. Een mogelijk nieuwe speler in de markt is Bridgewater Associates. Oprichter Ray Dalio geeft aan dat zijn bedrijf serieus gaat kijken naar BTC.

Dalio legt de situatie uit in de dagelijkse nieuwsbrief: ‘Bitcoin is een geweldig uitvinding.’ In november 2020 vroeg Dalio op Twitter nog om meer informatie over bitcoin. Hij had (en heeft) nog twijfels over bitcoin als geld. De nieuwsbrief gaat naar alle klanten van het bedrijf.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...