Heb je een Bitcoin wallet op je iPhone? Update dan je besturingssysteem

iPhone-gebruikers opgelet! Heb je een bitcoin wallet op je mobiele telefoon? Dan is het aan te raden om snel de nieuwste iOS update te downloaden.

Apple komt met een update voor hun besturingssysteem nadat ze een kwetsbaarheid ontdekten waardoor bitcoin wallets kunnen worden geraakt. De fout in de software kan er in het ergste geval voor zorgen dat je je geld kwijtraakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Direct updaten

Pete Kim, head engineer bij de bitcoin beurs Coinbase, roept iedereen via Twitter op om zo snel mogelijk de update te downloaden. Hij benoemt een fout in de code waar mogelijk actief misbruik van wordt gemaakt.

De veiligheidsupdates zijn bedoeld voor iOS 14.4 en iPadOS 14.4. De kwetsbaarheden zorgen ervoor dat hackers op afstand toegang kunnen krijgen tot je smartphone. In theorie kan iemand vervolgens bij je bitcoin wallet op je telefoon.

De update is beschikbaar vanaf de iPhone 6 en jongere telefoons. Het veiligheidslek is ook gedicht vanaf de iPad Air 2, iPad Mini 4 en de nieuwere iPad Touch. Apple geeft zelf ook aan dat de fouten 'mogelijk zijn gebruikt' door malafide figuren.

Het gaat specifiek om het uitvoeren van willekeurige code op afstand. In de praktijk betekent dat dus dat een aanvaller een opdracht kan geven of uitvoeren op de binnengedrongen telefoon.

Geen paniek

Ga vooral na of je bitcoin nog op de juiste plek slaat als je het (deels) opslaat met behulp van een app op je iPhone. Als je twijfelt kun je altijd je bitcoin naar een wallet buiten je telefoon sturen. Kun je nog bij je geld? Dan is er niets mis gegaan en kun je rustig ademhalen

Een app op de telefoon die je dagelijks gebruikt is overigens sowieso niet geschikt om veel geld mee op te slaan. Je hebt te maken met dit soort veiligheidslekken en dat kan er voor zorgen dat je je geld verliest.

Meer informatie over wallets nodig? Lees dan: Bitcoin wallets uitgelegd, wat zijn het en wat heb je eraan?

Lees meer over:
Applewallet

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...