Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC is grootste bubbel’ volgens steekproef Deutsche

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin is de grootste bubbel van het moment’, volgens onderzoek Deutsche Bank

Uit een enquête van Deutsche Bank blijkt dat de meerderheid van de beleggers nog steeds denkt dat bitcoin een “extreme bubbel” is. Meer dan de helft van de respondenten dichtte de cryptocurrency een beoordeling van 8 tot 10 toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Men beoordeelde een negental activa tussen een 0 en een 10, waarbij een 10 betekende dat men de activa een enorme zeepbel vond.

Ondanks dat de koers van bitcoin halveerde vergeleken met de prijs van zeven maanden geleden, denken mensen uit het onderzoek van de Deutsche Bank dat bitcoin nóg steeds een bubbel is.

De 80.000 bitcoin van Luna Foundation Guard is door kleine whales opgekocht

De enorme hoeveelheden bitcoin die twee weken geleden door de Luna Foundation Guard (LFG) zijn verkocht, hebben (logischerwijs) nieuwe eigenaars gekregen. Glassnode komt echter met interessante data: het waren vooral kleine whales die deze ‘sats’ hebben opgeslokt.

Even ter opfrissing: de LFG had in de afgelopen maanden 80.000 BTC verzameld. Ze spaarden dit als manier om de waarde van de TerraUSD-stablecoin te dekken. Toen UST echter haar peg verloor (en ook Luna aan waarde daalde), was de organisatie genoodzaakt om hun bitcoinvermogen te dumpen.

Sinds die noodlottige dag, hebben ‘whales met minder dan 100 BTC’ in totaal 80.724 BTC gekocht. Indirect zou je dus kunnen stellen dat alle bitcoin van LFG nu dus in handen zijn gekomen van de kleine whales.

Inflatie in Nederland nog steeds hoog: +10,2%

Het is herhaling van zetten elke maand, maar de inflatie in Nederland blijft op een zeer hoog niveau. In mei ligt de inflatie 10,2% hoger dan in mei vorig jaar, bericht het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) vandaag op basis van een grove raming. Op 9 juni volgt een preciezer cijfer, aldus de statistici.

Ter vergelijking: de vorige maand lag het inflatiecijfer op 11,2% ten opzichte van april 2021. Dat verklaart het knikje naar beneden op de huidige grafiek: een iets mindere stijging in mei ten opzichte van april. N