Goedemorgen Bitcoin: BTC logo te zien op televisietoren in Berlijn

Goedemorgen Bitcoin: BTC logo te zien op televisietoren in Berlijn

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin minen met kernenergie in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten bewijst zich steeds meer als het beloofde land voor bitcoin miners. Ook nu weer is er in Pennsylvania een meer an interessant project opgestart. Er is namelijk een partij die bitcoin wil minen met nucleaire energie.

Het datacenter is gebouwd door Cumulus Data, wat een zusterbedrijf is van de energieproducent Talen Energy. In totaal zal het datacenter 48-megawatt aan energie afnemen van de kerncentrale.

"Ons vlaggenschip Cumulus Susquehanna datacenter is klaar om zijn eerste huurder te ontvangen en de commerciële operaties dit jaar te starten. We kijken ernaar uit om stappen te zetten in onze missie om het 'energie-trilemma' op te lossen. Wij definiëren dit als de stijgende vraag naar uitstootloze, goedkope en betrouwbare energie," aldus Talen Energy CEO Alex Hernandez.

Eerste hoorzitting rondom Genesis vond gisteren plaats

Genesis Capital verscheen gisteren voor het eerst in de rechtbank. Het gaat om start van hun faillissement proces . Of beter gezegd: Genesis heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Een faillissementsrechtbank in New York buigt zich over de zaak. Het gaat om een proces genaamd Chapter 11 bankcruptcy. Het doel is om een reorganisatieplan op te stellen en zo schuldeisers terug te betalen.

Allereerst moet de rechtbank akkoord gaan met de aanvraag van Genesis Global Holdco en twee gelieerde leenbedrijven. Gezamenlijk vormen zij Genesis Capital.

Laatstgenoemde was een belangrijke partner voor verschillende bedrijven in de industrie. Eind 2022 stopte zij echter met hun opnames, waardoor andere partijen ook in de problemen kwamen. Er zou momenteel zo'n $3,8 miljard aan schulden openstaan.

Bitcoin logo te zien op televisietoren in Berlijn

Bitcoin is afhankelijk van marketing van buitenaf. Er is geen centraal team dat zich bezighoudt met de merknaam of de uitingen. Verschillende Duitse bitcoiners namen het heft in eigen hand en projecteerden het bitcoinlogo op een grote televisietoren. Het gaat in bovenstaande afbeelding om de Fernsehturm.

Voor de liefhebbers: de Fernsehturm staat bij de Alexanderplatz in Berlijn. Met een lengte van 368 meter is hij moeilijk te missen.

De actie komt niet uit de lucht vallen. Het is een initiatief van verschillende lokale bitcoiners. Een snelle blik op het Duiste bitcointwitter geeft je ook een hastag: #gesundesgeld. Bitcoin is gezond geld, dus.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties