Goedemorgen Bitcoin: BTC op Binance US slechts $27.500

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Willy Woo verwacht parabolische prijsactie bitcoin op basis van adoptiecurve

De populaire on-chain analist Willy Woo voorspelt dat de bitcoin koers de komende tien jaar aan een parabolische rally begint. Hij vertelt zijn ruim 1,1 miljoen volgers op Twitter dat bitcoin volgens hem nog niet eens over de helft van zijn adoptiecurve (S-curve) is en dat de meeste groei nog in de toekomst ligt. Men gebruikt S-curves regelmatig om de groei en adoptie van een bepaalde technologie in kaart te brengen.

Vaak zien we dat de adoptie van een technologie langzaam begint, voordat het plotseling in rap tempo accelereert en daarna een soort equilibrium bereikt.

Bitcoin is te koop voor iets meer dan $27.500 op Binance.US

Bitcoin is te koop voor iets meer dan $27.500 op Binance.US, een korting van bijna $3.000 ten opzichte van de prijzen elders. Toch zit er een belangrijk addertje onder het gras.

Op 9 juli merken handelaren op de cryptomarkt dat er een groot prijsverschil is tussen Binance US en de rest van de markt. Bitcoin wordt enkele duizenden dollars lager verhandeld en de korting liep op tot 8,5% ten opzichte van de wereldwijde spotprijs. Dit geldt ook voor andere cryptocurrency's.

"MiCA's limiet op transacties met stablecoins belemmert de adoptie van crypto"

De uitgifte van stablecoins is in Europa aan limieten gebonden en dat belemmert de adoptie van cryptocurrency's. Het gaat om een dagelijks limiet van 200 miljoen euro die onder de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-wetgeving is opgelegd aan stablecoins zoals USDT en USDC. Critici pleiten voor een herziening van dit wetgevend kader.

Op 31 mei is de MiCA ondertekend, het Europese raamwerk om cryptovaluta, waaronder ook stablecoins te reguleren.

Tegenover Cointelegraph zeggen Chander Agnihotri en Rachel Cropper-Mawer, respectievelijk de juridisch directeur en partner bij het internationale advocatenkantoor Clyde and Co, dat het gebruik van grote stablecoins "beperkt wordt" en dat toezichthouders deze daglimieten moeten aanpassen.