Willy Woo verwacht parabolische prijsactie bitcoin op basis van adoptiecurve

De populaire on-chain analist Willy Woo voorspelt dat de bitcoin koers de komende tien jaar aan een parabolische rally begint. Hij vertelt zijn ruim 1,1 miljoen volgers op Twitter dat bitcoin volgens hem nog niet eens over de helft van zijn adoptiecurve (S-curve) is en dat de meeste groei nog in de toekomst ligt. Men gebruikt S-curves regelmatig om de groei en adoptie van een bepaalde technologie in kaart te brengen.

Vaak zien we dat de adoptie van een technologie langzaam begint, voordat het plotseling in rap tempo accelereert en daarna een soort equilibrium bereikt.

4 procent van de wereldbevolking

Volgens Woo bezit op dit moment slechts 4 procent van de wereldbevolking bitcoin. Voor de lange termijn verwacht de analist een parabolische groei van de adoptie, maar voor de korte termijn voorziet de analist consolidatie of mogelijk zelfs neerwaartse koersactie voor bitcoin.

"Een ommekeer naar het gemiddelde lijkt de bitcoin koers op dit moment te domineren. Zijwaartse of neerwaartse koersactie is op dit moment makkelijker dan opwaartse koersbewegingen voor bitcoin. Fundamentele analyse suggereert dat we een fase van afkoeling nodig hebben voor een reset", aldus Willy Woo.

Voor nu lijkt er dus even een lastige periode aan te komen voor bitcoin, maar op de langere termijn is Woo nog altijd zeer bullish over de bitcoin koers. Dat is een analyse die overeen lijkt te komen met het huidige macro-economische klimaat, wat op de korte termijn niet bullish is, maar op de lange termijn wel enkele mooie vooruitzichten lijkt te bieden.

Short Squeeze in aantocht?

Ondanks het feit dat Woo op dit moment wat bearish is over de korte termijn koersactie van bitcoin, ziet hij ook een mogelijkheid voor een short squeeze voor de financiële asset. Hiervan is sprake als een grote groep shortverkopers op hetzelfde moment uit hun positie worden gedrukt.

Mensen die short gaan lenen in feite bitcoin van een handelsplatform, om deze vervolgens meteen te verkopen. Dat betekent dat ze op een zeker moment terug in de markt moeten om die bitcoin terug te kopen, om deze vervolgens terug te geven aan het handelsplatform.

Zodra de koersen beginnen te stijgen kan het zijn dat zij gedwongen bitcoin moeten inkopen, omdat er geen financiële ruimte meer in hun accounts is om de shortpositie open te houden.

Op het moment dat zoiets massaal gebeurt en shorthandelaren tegelijkertijd bitcoin moeten inkopen, dan kan de koers explosief stijgen. Willy Woo geeft aan dat hij nu een dergelijk scenario voor bitcoin voorziet.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....