Goedemorgen Bitcoin: burgemeester van Amerikaans dorp wil iedereen BTC geven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Als het aan deze Amerikaanse burgemeester ligt, krijgt iedere inwoner gratis $1.000 aan Bitcoin

De burgemeester van Cool Valley, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Missouri, wil alle 1.500 inwoners $1.000 aan bitcoin geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cool Valley valt onder St. Louis County en zogezegd is het dus een piepklein dorpje in het midden van de Verengde Staten. Ondanks dat het niet heel significant is, is wel duidelijk dat burgemeester Stewart snapt hoe Bitcoin werkt“Kijk, het is digitaal goud. Ik zou graag zien dat elk huishouden in mijn stad een beetje bitcoin ontvangt, of het nu $500 of $1.000 is.”

Hij hoopt aan het einde van het jaar zijn bitcoin project te lanceren en zoekt daarvoor potentiële investeerders.

AdvisorShares vraagt Bitcoin future ETF aan

AdvisorsShares is het nieuwste bedrijf dat een bitcoin exchange traded fund (ETF) wil starten in Amerika. De beleggingsbeheerder wil dat doen op basis van futures.

Tot nu toe zijn alle aanvragen voor een soortgelijk bitcoin fonds op niets uitgelopen in Amerika. Inmiddels lopen er meer dan tien aanvragen en zijn er tientallen afgewezen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Bedrijven zetten vaak eerst in op een ETF met bitcoin als onderpand, maar een aanvraag voor een ETF op basis van futures heeft waarschijnlijk meer kans van slagen.

Dit Duitse fonds mag 5% van portfolio in Bitcoin stoppen

Een groot Duits fonds mag 5% van hun portfolio in bitcoin stoppen. Het gaat om het Neuberger Berman Commodity Strategy Fund van $164 miljoen. Het fonds mag hun aandacht verdelen over futures en andere fondsen. Het gaat dus níet direct de markt op voor BTC zelf, maar mag investeren in beleggingsproducten.

Eerder was Neuberger Berman bezig met blootstelling aan bitcoin en ether (ETH). Maar het fonds kiest voor een route van alleen bitcoin.

Een ander opmerkelijk feit: het fonds moet de Canadese markt op om een aandeel te kopen in bitcoin fondsen. Het land kent enkele bitcoin exchange traded funds (ETF’s). Andere investeringen zijn momenteel uitgesloten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...