Goedemorgen Bitcoin: centrale bank India blijft pleiten voor cryptoverbod

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

CEO Airbnb: 'We gaan bitcoin accepteren'

Het grote boekingsplatform Airbnb is volgens CEO Brian Chesky bezig met de integratie van bitcoin als betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast kan het een interessante manier zijn om mensen overal ter wereld kennis te laten maken met bitcoin. Afhankelijk van de manier waarop het wordt geïntegreerd uiteraard. Als Airbnb achter de schermen alles zelf regelt, dan merken de aanbieders er weinig van.

Centrale bank India wil bitcoin verbieden

De Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van India, heeft een kritisch rapport over bitcoin en andere cryptocurrency's gepubliceerd. Hierin roept het om verrassende redenen op tot een verbod op bitcoin en andere cryptocurrency's.

Volgens de RBI is een direct verbod belangrijk omdat bitcoin de potentie heeft om het financiële systeem aan het wankelen te brengen. "Historisch gezien resulteert privaat geld in onstabiliteit en om die reden is fiatgeld over honderden jaren opgekomen als oplossing." Aldus de centrale bank van India.

Reacties op 'censuur' door bitcoinwallet Wasabi zijn niet mals

Het stof over de CoinJoin-ophef is wat neergedaald. Nadat zkSNACKs eerder deze week bekend maakte om adressen te gaan blokkeren, kwamen er veel reacties los. zkSNACKs is de geldschieter achter de Wasabi wallet.

Fluffypony, ontwikkelaar van privacy-munt Monero, is heel stellig:

"Als software-ingenieurs schrijven we code, we proberen niet te beslissen over moraliteit of wet. Het op een andere manier doen is idioot en gevaarlijk."

Ook bekend bitcoindenker Gigi snap het niet: "Dan kun je er beter gelijk mee stoppen. Je hebt principes of je hebt ze niet."