CEO Airbnb: ‘We gaan bitcoin accepteren’

Het grote boekingsplatform Airbnb is volgens CEO Brian Chesky bezig met de integratie van bitcoin als betaalmiddel. Airbnb accomodaties betalen met bitcoin zou het een stuk eenvoudiger maken om met bitcoin de wereld over te reizen.

Daarnaast kan het een interessante manier zijn om mensen overal ter wereld kennis te laten maken met bitcoin. Afhankelijk van de manier waarop het wordt geïntegreerd uiteraard. Als Airbnb achter de schermen alles zelf regelt, dan merken de aanbieders er weinig van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chesky roept al jaren dingen over bitcoin

Er zijn ook sceptische reacties op de uitspraken van Airbnb CEO Brian Chesky. Mr.Hodl wijst ons erop dat de grote baas van het populaire boekingsplatform dit al jaren roep en tot op de dag van vandaag is er nog weinig mee gedaan.

In 2016 was bitcoin als betaaloptie volgens Chesky van de gebruikerskant al één van de meest gewilde toevoegingen op het platform. Zes jaar later zijn ze nog steeds bezig om de mogelijkheden "te onderzoeken".

Al moet gezegd worden dat bitcoin destijds in een andere fase zat en bij het grote publiek vaak nog een dubieuze reputatie genoot. Inmiddels komt daar langzaam maar zeker verandering in en is bitcoin een geaccepteerde naam in de financiële wereld.

Brian Chesky, Airbnb en bitcoin gaan ver terug in de tijd

Niet alleen in 2016, maar ook in 2014 vroeg Airbnb CEO Brian Chesky al eens op Twitter of zijn boekingsplatform bitcoin moest integreren. Het is vooral interessant om te zien hoe de bitcoin-gemeenschap destijds reageerde.

Zo reageerde onder meer onze landgenoot Sjors Provoost die het als een uitkomst zag voor enkele problemen waar hij destijds vanwege fiat tegenaan liep op het platform.

Ook Coinbase liet van zich horen met de woorden "Let's chat!", een reactie die je vandaag de dag niet zo snel meer zal zien van het platform. Inmiddels is Coinbase een gevestigde naam en hebben ze dit soort buitenkansjes niet meer nodig.

De enige publieke reactie die Coinbase in 2014 op dit aanbod kreeg is een klacht van een klant die moeite had om in te loggen en er niet in slaagde om contact te leggen met het beursplatform. Wat je vooral ziet aan de reacties is dat de industrie echt nog in de kinderschoenen stond.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro's bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

bron foto: Airbnb / Wikimedia

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....