Goedemorgen Bitcoin: Coinbase in Nederland geregistreerd bij DNB

Goedemorgen Bitcoin: Coinbase in Nederland geregistreerd bij DNB

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Jesse Powell, CEO van bitcoin beurs Kraken, treedt af

Jesse Powell gaat aftreden als CEO van cryptobeurs Kraken. Powell is de mede-oprichter van de Amerikaanse exchange. Kraken is in 2011 opgericht en was een van de eerste bitcoinbeurzen die werd meegenomen in de prijsterminals van Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Wall Street Journal schrijft dat CEO Powell gaat aftreden als CEO. Hij zal nog wel voorzitter blijven van de raad van bestuur. Ook zal de doorgaans relatief onzichtbare maar toch ook uitgesproken oprichter blijven werken aan productontwikkeling.

Coinbase ontvangt goedkeuring van De Nederlandsche Bank

Coinbase staat in het Nederlandse cryptoregister. Toezichthouder op deze lijst is De Nederlandsche Bank (DNB).

DNB is als toezichthouder verantwoordelijk voor het cryptoregister. Bedrijven die actief zijn in Nederland moeten voldoen aan bepaalde eisen en een selectieprocedure doorkomen. Coinbase is een van de eerste grote bedrijven die dit in Nederland voor elkaar heeft gebokst.

Coinbase is de eerste cryptobeurs die naar zelf de Amerikaanse beurs ging. Het aandeel is sinds de notering aan de Nasdaq in juni 2021 met maar liefst 80% gedaald. Dat weerhoudt ze er echter niet van om ook buiten hun landsgrenzen uit te breiden.

Binance richt een nieuwe wereldwijde adviesraad op

Binance start met een internationale adviesraad om te voldoen aan regels. De cryptobeurs wil aan de hand van voormalig ambtenaren en financiële bollebozen. Zij moeten Binance helpen om aan de goede kant te blijven van toezichthouders en regelgevers.

Binance is sinds de start van 2017 een platform waar je van alles kunt vinden. Van relatief simpele bitcoin handel tot aan de meest vage tokens en constructies.

In totaal gaat het om 10 adviseurs. Het team staat onder leiding van een voormalig Amerikaanse senator, Max Baucus. Hij zit sinds 2021 bij Binance. Een andere opvallende naam is Brno Brezard, voormalig hoofd van het Franse ministerie van Financiën.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties