Goedemorgen Bitcoin: Coinbase reageert op waarschuwing van toezichthouder

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase reageert op waarschuwing van toezichthouder

Coinbase heeft een waarschuwing gekregen van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De SEC wil Coinbase aanklagen voor mogelijke overtredingen van de wet op effecten. Dit heeft Coinbase woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogenoemde ‘Wells notice’.

Een Wells notice is een brief waarin de SEC (of Securities and Exchange Commission) laat weten dat het van plan is om een onderzoek te starten tegen een bedrijf of persoon. Het bedrijf of de persoon krijgt dan de kans om zich te verdedigen voordat de SEC een definitief besluit neemt. Een Wells notice betekent niet dat er al sprake is van een overtreding of een rechtszaak.

De SEC heeft niet precies gezegd welke producten of diensten van Coinbase problemen opleveren. Volgens Coinbase gaat het om “een ongedefinieerd deel van onze genoteerde digitale activa, onze staking service Coinbase Earn, Coinbase Prime en Coinbase Wallet”. Staking is een proces waarbij crypto-eigenaren vrijwillig meedoen aan het valideren van transacties op de blockchain. Deze producten bieden vaak hoge rendementen aan klanten.

Do Kwon opgepakt in Montenegro

Do Kwon, de medeoprichter en CEO van Terraform Labs, is gearresteerd op verdenking van fraude. De aanklacht is uiteraard gekoppeld aan crypto en dan met name tokens als Luna en TerraUSD. Hij werd donderdag aangehouden op een luchthaven in Montenegro.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro, Filip Adzic, was Kwon een van de meest gezochte voortvluchtigen ter wereld. Hij zou in het bezit zijn geweest van valse documenten toen hij werd aangehouden. De Montenegrijnse autoriteiten zijn nog bezig om zijn identiteit te bevestigen.

Maar het lijkt er op dat de (voormalig) bitcoin whale is gepakt. Do Kwon had ambitieuze plannen. Hij wilde onder andere honderdduizenden bitcoin kopen om zijn stablecoin (TerraUSD) mee te dekken. Hij was goed onderweg en smeet met miljarden om BTC te kopen. Op een zeker moment had zijn Luna Foundation ruim 80.000 bitcoin in kas. Maar het kaartenhuis stortte in elkaar. Hij moest zijn bitcoin verkopen en Do Kwon verdween uiteindelijk van de radar.

$2 miljoen aan BTC winnen? Je kunt de schat op de maan ophalen

Wil je $2 miljoen aan bitcoin winnen? Tegen het einde van het jaar ligt deze digitale schat voor het oprapen. Maar… makkelijk is dat niet.

Het enige wat je als schatzoeker hoeft te doen is een manier vinden om meer dan 321.868 kilometer te reizen om vervolgens te landen op de maan. Hoe dat zo komt?

Later dit jaar zal er een SpaceX-raket met een kleine maanrover ter grootte van een magnetron naar de maan gestuurd worden. Aan de rover wordt een gecodeerde key vastgemaakt. Deze key geeft jou toegang tot het kleine fortuin waar we het net over hadden: 62 bitcoin.

Op dit moment is de 62 BTC ongeveer $1,8 miljoen waard. Maar tegen de tijd dat iemand erin slaagt om de sleutel van de rover te vinden, kan de digitale schat veel meer waard zijn, zo betoogt een van de projectleiders.