Goedemorgen Bitcoin: Coinbase werknemer opgepakt voor ‘inside trading’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin minen is 5% makkelijker na nieuwe daling

Bitcoin miners krijgen het iets makkelijker. De moeilijkheid voor het vinden van een block is met 5,01% naar beneden bijgesteld. Het is de grootste daling in meer dan een jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een combinatie van relatief lage bitcoin koersen, stijgende energieprijzen en wereldwijde onrust zorgt ervoor dat een deel van de miners (tijdelijk?) stopt. Het protocol van bitcoin past elke 2016 blocks (~2 weken) de moeilijkheid aan. Dit is ingebouwd om de uitgifte van bitcoin geleidelijk te laten verlopen.

Voormalig Coinbase-werknemer opgepakt voor handel met voorkennis

Een voormalig werknemer van Coinbase is opgepakt op verdenking van handel met voorkennis. Het gaat naar verluidt om een winst van $1,5 miljoen door voor te sorteren op beslissingen van de grote Amerikaanse beurs.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten gaat het om minstens negen tokens die bij Coinbase te verhandelen zijn. De werknemer zou met voorkennis alvast de tokens hebben ingekocht. Dat is te lezen op de website van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De aanklacht is tegen Ishan Wahi. Hij had een functie als product manager bij Coinbase. Hij wordt aangeklaagd wegens bankfraude en connecties met een 'insider trading scheme'.

Grote institutionele beleggers verkochten sinds mei $5,5 miljard aan bitcoin

Sinds 10 mei hebben grote institutionele beleggers 236.237 bitcoin verkocht, in de meeste gevallen omdat ze geforceerd moesten verkopen. Die bitcoin zijn goed voor een waarde van ongeveer 5,452 miljard dollar. Volgens Vetle Lunde van Arcane Research is het uiteindelijk allemaal met Do Kwon begonnen.

De Luna Foundation Guard (LFG) beheerde de fondsen voor het Terra-ecosysteem en dumpte in mei 80.081 bitcoin in een gefaalde poging om de koppeling van de Terra USD met de Amerikaanse dollar in stand te houden. De ineenstorting van Terra lijkt ook sommige bitcoin miners onder druk te hebben gezet.

Gisteren werd bekend dat ook Tesla in het tweede kwartaal een grote hoeveelheid bitcoin verkocht heeft. Volgens Lunde drukte Tesla op de rode paniek-knop en verkocht het 29.060 bitcoin op het moment dat de miners de meeste druk ervoeren.

Ook schrijft Lunde over de enorme dump van de Canadese Purpose Bitcoin ETF die eind juni 24.510 bitcoin verkocht. Een verkooporder die goed was voor 51 procent van de totale bezittingen van de ETF in kwestie.