Grote institutionele beleggers verkochten sinds mei 236.000 bitcoin

Sinds 10 mei hebben grote institutionele beleggers 236.237 bitcoin verkocht, in de meeste gevallen omdat ze geforceerd moesten verkopen. Die bitcoin zijn goed voor een waarde van ongeveer 5,452 miljard dollar. Volgens Vetle Lunde van Arcane Research is het uiteindelijk allemaal met Do Kwon begonnen.

Dump van LFG als katalysator

De Luna Foundation Guard (LFG) beheerde de fondsen voor het Terra-ecosysteem en dumpte in mei 80.081 bitcoin in een gefaalde poging om de koppeling van de Terra USD met de Amerikaanse dollar in stand te houden. De ineenstorting van Terra lijkt ook sommige bitcoin miners onder druk te hebben gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lunde schat dat miners tussen mei en juni ongeveer 19.056 bitcoin hebben verkocht. In sommige gevallen verkochten miners zelfs meer dan hun maandelijkse productie, wat betekent dat ze waarschijnlijk hun reserves dumpten.

Gisteren werd bekend dat ook Tesla in het tweede kwartaal een grote hoeveelheid bitcoin verkocht heeft. Volgens Lunde drukte Tesla op de rode paniek-knop en verkocht het 29.060 bitcoin op het moment dat de miners de meeste druk ervoeren.

Ook schrijft Lunde over de enorme dump van de Canadese Purpose Bitcoin ETF die eind juni 24.510 bitcoin verkocht. Een verkooporder die goed was voor 51 procent van de totale bezittingen van de ETF in kwestie.

Bitcoin houdt zich sterk

Ondanks dat de markt momenteel te maken heeft met een enorme verkoopdruk van grote investeerders, blijft bitcoin een opmerkelijk niveau van weerbaarheid tonen. Het handelsvolume is in 2022 bijvoorbeeld op een hoger niveau gebleven dan tijdens de piek van de bullmarkt van 2017.

Op 17 december 2017 piekte bitcoin met een dagelijks handelsvolume van 12 miljard dollar, terwijl het dagelijkse volume in juli 2022 bijvoorbeeld continu boven de 20 miljard dollar ligt.

Yongjin Kim van Presto Labs is het eens met Lunde dat de liquidaties van 3AC en anderen een significante druk op de prijs veroorzaakten, maar gelooft dat de bitcoin koers snel weer boven de 30.000 dollar staat.

Kim voegt daaraan toe dat het volgens hem tijd kost voordat het retail publiek weer vertrouwen heeft in bitcoin, na hetgeen ze de afgelopen maanden hebben moeten doorstaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....