Goedemorgen Bitcoin: Craig Wright krijgt schadevergoeding van £1

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Gisteren was het Bitcoin Independence Day

Gisteren vierde de bitcoin community de zogenoemde Independence Day. Maar waarvan eigenlijk? Nou, de onafhankelijkheid van invloed op het protocol!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om deze introductie te begrijpen moeten we terug naar 2017. Op 1 augustus 2017 werd duidelijk dat een groep mensen niet zomaar bitcoin kan aanpassen naar eigen wensen. Daar is immers een consensus voor nodig.

Wat bleek? Niet de miners, niet een select groepje individuen of ontwikkelaars, maar de gebruikers (met een node) bepalen de richting van bitcoin.

Israël beperkt betalen met cash

Israël wil het gebruik van contante betalingen verder inperken. Per vandaag zijn er nieuwe regels van kracht om witwassen met cash geld helpen te voorkomen en digitale betalingen te bevorderen.

Sinds januari 2019 gelden er voor Israëlische bedrijven en particulieren limieten aan het gebruik van contante betalingen. Die limieten zijn nu verder verlaagd. Per 1 augustus 2022 geldt er een limiet tot
6.000 Israëlische Shekel (NIS), wat overeenkomt met $ ~1.720 euro) voor zakelijke transacties en NIS 15.000 (~4.300 euro) voor persoonlijke
transacties.

Faketoshi Craig Wright krijgt £1 schadevergoeding van bitcoin podcaster

Craig Wright, de Australiër die al jaren lang claimt de bedenker van bitcoin te zijn, krijgt een klein beetje gelijk in de rechtszaak. Hij ontvangt een schadevergoeding van £1 in de smaadzaak tegen Peter McCormack.

De rechter van het hooggerechtshof oordeelt dat McCormack, bekend van de What Bitcoin Did-podcast, een schadevergoeding moet betalen.

Een samenvatting van de zaak is online in te lezen. De conclusie van rechter Justice Chamberlain is dat McCormack “ernstige schade heeft toegebracht” aan de reputatie van Wright. Het draaide allemaal om uitspraken van de Brit, waarin hij heel stellig is door te benadrukken dat Wright níet dezelfde persoon is als Satoshi Nakamoto.