Goedemorgen Bitcoin: Cryptobedrijf Hodlnaut op zoek naar investeerders

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Visa bouwt strategie rondom stablecoins

Visa zet nog altijd in op cryptocurrency. Tenminste, de betaalverwerker is druk in de weer met nieuwe strategieën en implementaties van stablecoins.

Cuy Sheffield van Visa legt uit dat zijn bedrijf ook in deze industrie een rol wil spelen als dienstverlener. Men wil het onder andere makkelijekr maken om te switchen van 'digitale assets' naar standaard valuta.

Die eerste brug wordt vaak geslagen met stablecoins, ook hier. Sheffield spreekt op StarWare Sessions 2023 en is het hoofd van de cryptodivisie van Visa.

Bitcoin komt niet of nauwelijks voorbij. De eerste experimenten vinden plaats met USDC (op Ethereum) in combinatie met het SWIFT-systeem. Laatstgenoemde is Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT). Ontwikkeld door westerse banken om internationaal betaalverkeer te verwerken.

Kevin Svenson: "Bitcoin kan het ondenkbare doen"

Als het aan bitcoin-analist Kevin Svenson ligt, dan kan bitcoin op korte termijn "het ondenkbare" doen. Hiermee bedoelt Svenson dat de koers op veel kortere termijn dan mensen nu denken richting de 30.000 dollar kan bewegen, zo vertelt de analist aan zijn ruim 120.000 volgers op Twitter.

Volgens de populaire analist hebben de bulls op dit moment het momentum aan hun zijde in de eeuwige strijd tegen de bears. Bitcoin breekt momenteel uit een zogenaamde Falling Wedge, een patroon uit de technische analyse dat over het algemeen extreem bullish is.

Cryptobedrijf Hodlnaut op zoek naar investeerders of kopers

Volgens Bloomberg is Hodlnaut op zoek naar investeerders. Ze willen het bedrijf en andere activa verkopen om de meubels te redden.

Hodlnaut is een leenplatform uit Singapore. In de slipstream van Celsius, BlockFi, Vauld en Voyager kwam ook Hodlnaut in de financiële problemen.

Toevallig (of juist helemaal niet) zijn dit allemaal lending platformen. Klanten kunnen er cryptovaluta stallen tegen een rente, of er bijvoorbeeld leningen krijgen met cryptovaluta als onderpand.

Er hebben een aantal partijen geïnformeerd over de aankoop van Hodlnaut. Daarnaast zijn er ook claims ingediend tegen de failliete cryptobeurs FTX.