Visa bouwt strategie rondom stablecoins

510 totale weergaven

Visa zet nog altijd in op cryptocurrency. Tenminste, de betaalverwerker is druk in de weer met nieuwe strategieën en implementaties van stablecoins.

Cuy Sheffield van Visa legt uit dat zijn bedrijf ook in deze industrie een rol wil spelen als dienstverlener. Men wil het onder andere makkelijekr maken om te switchen van 'digitale assets' naar standaard valuta.

Die eerste brug wordt vaak geslagen met stablecoins, ook hier. Sheffield spreekt op StarWare Sessions 2023 en is het hoofd van de cryptodivisie van Visa.

Bitcoin komt niet of nauwelijks voorbij. De eerste experimenten vinden plaats met USDC (op Ethereum) in combinatie met het SWIFT-systeem. Laatstgenoemde is Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT). Ontwikkeld door westerse banken om internationaal betaalverkeer te verwerken.

Sheffield: "Dat is een van de gebieden waar we ervaring willen opbouwen. Net zoals we dollars kunnen omzetten in euros bij een transactie, moeten we tussen digitale tokenized dollars en traditionele dollars kunnen omzetten."

Dat kan al op verschillende manieren. Visa hoopt met hun diensten nog van waarde te kunnen zijn, ondanks de opkomst van bitcoin en tokens.

Sheffield erkent de limieten van SWIFT en hoopt uiteindelijk op een betere infrastructuur. Visa zet in hun cryptostrategie vooral in op gevestigde namen, maar dan net een tikkeltje anders. Naast stablecoins zoals USDC zijn ook central bank digital currency´s onderdeel van het interessegebied van Visa.

Lees meer over:
stablecoinsVisa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...