Goedemorgen Bitcoin: cryptobeurzen verwerkte $958 miljard aan trades in juni

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni

Bitcoin beurzen verwerkte $958 miljard aan trades in juni van 2021. Dat blijkt uit data van The Block. Dat is een daling van 56% in vergelijking met de maand mei van dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze statistiek is sinds januari niet onder de $1.000 miljard gekomen. Het handelsvolume op beurzen neemt wat af. De prijs van bitcoin zit in een dip sinds de recordprijs boven $64.000 en de interesse lijkt af te nemen.

Deze Filipijnse effectenbeurs wil Bitcoin platform worden bij acceptatie

In de Filipijnen is het wetboek nog niet ingericht op de bitcoin handel. Philippine Stock Exchange (PSE) wil dé beurs worden waar bitcoin trading plaatsvindt in het land. Daar zijn echter nog niet de juiste wettelijke kaders voor, stelt de effectenbeurs. Dat meldt CNN Philippines.

Er zijn verschillende cryptobeurzen beschikbaar in de Filipijnen, maar voor grote effectenbeurzen in het land zijn er blijkbaar nog niet de juiste regels. PSE-directeur Ramon Monzon vertelt dat het bestuur van de effectenbeurs twee weken geleden voor het eerst goed heeft gekeken naar een lokale cryptobeurs.

‘Bitcoin dat uit Grayscale vrijkomt kan koers juist boosten’

De bitcoin koers kan deze maand een boost krijgen vanwege het verlopen van de lock-up periode voor vroege investeerders in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Sommige analisten zeggen dat het mogelijk is dat enkele investeerders de markt op moeten om bitcoin te kopen, om de leningen die ze hebben afgesloten om hun positie in eerste instantie te financieren af te betalen.

“Er is veel bearish sentiment rondom het verlopen van de GBTC lock-ups, terwijl men negeert dat de met schuld gefinancierde posities waarschijnlijk spot bitcoin moeten kopen om die leningen af te betalen,” aldus een Tweet van de Amber Group.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...