Goedemorgen Bitcoin: cryptocurrency onder druk in Turkije

1167 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt,

Bitcoin ter waarde van $30 miljoen komt weer tot leven in 9 jaar oude wallet

Een stokoude bitcoin wallet kwam vandaag plots tot leven. Het bitcoin adres is weer tot leven gekomen. De eigenaar van dit adres verstuurde 616 BTC dat al ruim 9 jaar stil stond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Diezelfde bitcoin werd ruim 9 jaar geleden verstuurd naar het adres. De dagwaarde was toen ruim $8.100, nu is 616 BTC zo’n $30 miljoen waard. Wie achter deze grote som geld zit is niet bekend.

Turkse president Erdogan verklaart de oorlog aan bitcoin

President Recep Tayyip Erdogan van Turkije heeft tijdens een evenement voor studenten op 18 september in de stad Mersin de oorlog verklaart aan bitcoin en andere cryptocurrency’s. Dat meldt Bloomberg HT.

In april van dit jaar kwam vanuit de Turkse centrale bank het nieuws naar buiten dat het vanaf heden verboden is om betalingen met bitcoin of andere cryptocurrency’s te voldoen in het land. Juridische onzekerheid rondom bitcoin, de extreme volatiliteit en criminaliteit werden aangehaald als de voornaamste redenen voor dit besluit.

El Salvador installeerde 200 bitcoin pinautomaten in september

El Salvador krijgt steeds meer bitcoin pinautomaten. In het land werden tot nu meer dan 200 bitcoin pinautomaten (ATM’s) geïnstalleerd in de maand september. Dat blijkt uit data van Coin ATM Radar.

Bitcoin staat als nationale munt naast de Amerikaanse dollar. Het land zet in op de digitale munt en daar horen ook koop- en verkooppunten bij. Salvadoranen kunnen via de ATM’s bitcoin ontvangen en versturen. Mede daarom staan er nu ook 50 pinautomaten waarmee mensen vanuit Amerika geld kunnen sturen naar hun moederland.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...