Goedemorgen Bitcoin: cybersecurity bedrijf stapt over op bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cybersecurity bedrijf stapt over op bitcoin

Octagon Networks stapt over op een bitcoin standaard. Het bedrijf uit Ethiopië en de VS zet al haar liquide middelen om in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast het eigen beleid kunnen klanten ook profiteren van deze stap. Je krijgt namelijk tot wel 50% korting als je in bitcoin betaalt. Een leuke combinatie van marketing en praktisch nut.

Paulos Yibelo van Octagon legt de stap uit: "Als beveiligingsexperts, ingenieurs en hackers, verspreid over meerdere derdewereldlanden, hebben we altijd de voortdurende bijdragen van Bitcoin aan de vooruitgang van de mensheid bewonderd."

'37% wil bitcoin wel als wettig betaalmiddel', volgens steekproef The Economist

De Britse krant The Economist deed navraag bij 3.000 mensen uit een 11 landen. Zowel uit de meer ontwikkelde economieën (de VS, het VK, Frankrijk, Zuid-Korea, Australië en Singapore), maar ook uit de opkomende economieën (Brazilië, Turkije, Vietnam, Zuid-Afrika en de Filippijnen ).

Ze wilden erachter komen wat het standpunt is van de inwoners uit deze landen over de crypto-industrie.

Ongeveer 37% van de respondenten zei dat ze hun regering zullen steunen als ze besluiten om bitcoin als officiële betaaloptie te erkennen. 43% was neutraal en had over de kwestie geen mening, terwijl 18% zich uitsprak tégen een dergelijke stap.

Als het aan burgemeester in Australië ligt, kunnen inwoners belasting met bitcoin betalen

De burgemeester van Gold Coast, een stad in Australië, roept inwoners op om belasting met bitcoin te betalen. Tom Tate windt er geen doekjes om. Zijn stad Gold Coast in Queensland heeft zo'n 700.000 inwoners. Als het aan Tate ligt betalen inwoners belasting met bitcoin.

Hij heeft het over gemeentebelastingen of lokale belastingen voor vastgoed. De burgemeester vertelt dat de Gold Coast City Council er voor open staat om bitcoin als betaaloptie te zien.