Grote hoeveelheden bitcoin verlaten de Verenigde Staten

493 totale weergaven

Als we Ki Young Ju en zijn grafieken van CryptoQuant mogen geloven, dan verlaten momenteel grote hoeveelheden bitcoin de Verenigde Staten op zoek naar veiligere locaties. In de Verenigde Staten is momenteel een heksenjacht gaande op de industrie en dat zet blijkbaar een hoop investeerders onder druk. De rechtszaken van de Securities and Exchange Commission (SEC) brengen een hoop onzekerheid met zich mee en dat drijft investeerders ertoe om op de verkoopknop te drukken.

Stevige daling

De honger naar bitcoin in de Verenigde Staten is sinds de toppen van de bullmarkt in 2021 behoorlijk afgenomen. Waar men in de Verenigde Staten van Amerika aan het begin van 2021 nog rond de 1,8 miljoen bitcoin in bezit had, is dat getal nu gedaald tot ongeveer 1 miljoen stuks.

Steeds meer bitcoin verlaten de Verenigde Staten en gaan zogenoemd off-shore. Wat simpelweg betekent dat ze naar het buitenland vertrekken. Vooral in Azië lijkt bitcoin op dit moment in populariteit te winnen.

Dat er in de Verenigde Staten een relatief hoge verkoopdruk heerst op dit moment zien we ook terug in de koers. Die beweegt zich vooral zijwaarts als gevolg van al het slechte nieuws, wat op zich nog redelijk sterk is van bitcoin.

Zeker in combinatie met het macro-economische klimaat zou je verwachten dat bitcoin het veel moeilijker zou hebben dan we nu zien. Wellicht dat de markt zich al voorzichtig optimistisch stemt over de halving die in aantocht is.

De halving

Voor nu is de verwachting dat de halving op 17 april 2024 gaat plaatsvinden. Op dat moment halveert de blokbeloning voor miners van de huidige 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok. Meestal zien we in de maanden in aanloop naar de halving wat positieve koersactie voor bitcoin en ook in het jaar daarna begint vaak de volgende maanmissie.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of bitcoin het weer in zich heeft om dit opnieuw voor elkaar te krijgen. De voorgaande halvings is het gelukt, maar dat was onder compleet andere omstandigheden.

In die periodes hadden we immers nog te maken met een kunstmatige lage rente die rond het nulpunt lag en dat is nu wel even anders. Nu hebben we te maken met een Federal Reserve die in een kleine 14 maanden met vijf procent aan renteverhogingen kwam aanzetten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....