Goedemorgen Bitcoin: DeSantis in gesprek met Musk over BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

DeSantis in gesprek met Musk: ‘Bitcoin sterft als Biden verkiezing wint’

Elon Musk en de Republikeins presidentskandidaat Ron DeSantis gingen gisteren op Twitter met elkaar in gesprek in een zogenaamde Twitter Spaces en spraken daarbij onder andere over bitcoin en de digitale dollar. Voor DeSantis is zijn steun aan bitcoin een kwestie van burgerlijke vrijheden. Met andere woorden, als mensen hun koopkracht willen bewaren in bitcoin, dan moeten ze die mogelijkheid krijgen.

“Je hebt alle recht om bitcoin te gebruiken. De enige reden dat de mensen in Washington er niet zo vrolijk van worden, is omdat ze het niet kunnen controleren”, aldus DeSantis.

Europese waakhond wil einde aan speculatie crypto’s

Een Europese toezichthouder wil de speculatieve handel met crypto’s inperken. Het gaat om hefboomproducten zoals cfd’s, futures, swaps en opties. Een van de voorstellen is het invoeren van limieten voor beleggingsfondsen, beurzen en andere bedrijven om te voorkomen dat plotse schokken de stabiliteit van de financiële markten in gevaar brengen. Dat bericht persbureau Reuters gisteren.

Het is een van de aanbevelingen van de European Systemic Risk Board (ESRB), die varieerden van het eisen van regelmatige rapportages van beurzen tot het invoeren van specifieke regels voor de grootste bedrijven op de markt.

“Federal Reserve overweegt pauze in juni”

De Amerikaanse Federal Reserve verhoogde op 3 mei voor het laatst de rente en gisteren publiceerde het de FOMC Minutes. Dit zijn als het ware de notulen van de laatste rentevergadering, waarmee we dus meer inzicht krijgen in de beraadslaging die ten grondslag lag aan het rentebesluit. Uit dit document blijkt dat de beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank het er “gemiddeld genomen over eens zijn” dat het “minder zeker is” dat we er nieuwe renteverhogingen nodig zijn.

Het lijkt er dus op dat de renteverhoging van 3 mei voorlopig de laatste was.