Goedemorgen Bitcoin: Deze man had ooit 5% van alle bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Alleen bitcoin is geen effect, andere crypto's wel'

Bitcoin is géén effect. De rest wel. Dat stelt Gary Gensler in een interview.

In een interview met New York Magazine op 23 februari, dat een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot crypto besprak, beweerde Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), dat "alles behalve Bitcoin" onder de jurisdictie van de instantie valt. Hij voegde eraan toe dat andere crypto-projecten "effecten zijn omdat er een groep in het midden is en het publiek winst verwacht op basis van die groep", wat volgens hem niet het geval is bij Bitcoin.

De SEC heeft geen zeggenschap over heel de wereld. Wel zijn zij een van de invloedrijkste toezichthouders in de wereld. Een eventueel enorm streng beleid op tokens, stablecoins en aanverwanten kan wel gevolgen hebben voor de rest van de wereld. Tegelijkertijd is en blijft het dus een Amerikaanse aanpak, en geen wereldwijde aanpak.

Palihapitiya: 'Ik had ooit 5 procent van alle bitcoin in handen'

Als je het aan de miljardair en vroege bitcoin-investeerder Chamath Palihapitiya vraagt zijn er op dit moment andere kansen die de potentie van bitcoin doen verbleken. Naar eigen zeggen was Palihapitiya ooit eigenaar van 5 procent van alle bitcoin, maar nu richt hij zijn pijlen op andere zaken.

Volgens Coinbase heeft 20% van Amerikanen cryptovaluta

Coinbase heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin het een inkijkje geeft in de adoptie van bitcoin en altcoins onder Amerikanen.

De cryptobeurs stelt dat deze maand (februari 2023) ongeveer 20% van de Amerikanen cryptovaluta heeft.

Volgens het rapport is het cryptobezit onder burgers constant gebleven ondanks de bearmarkt in 2022. De prijs van bitcoin daalde meer dan 60%, maar de Amerikanen blijven positief. De overgrote meerderheid van de cryptobezitters (76%) gelooft dat digitale activa en de onderliggende technologie de toekomst zijn.

Tegelijkertijd vind 80% van de ondervraagden het huidige financiële systeem oneerlijk. Daarom vindt 67% van de respondenten dat het financiële systeem aan herziening toe is.