Goedemorgen Bitcoin: dinsdag is drukste handelsdag in VS

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Accounts van 6.000 klanten van Bitcoin beurs Coinbase leeg getrokken door hackers

Cryptobeurs Coinbase is slachtoffer geworden van een hack. Het is iemand gelukt om cryptocurrency’s van 6.000 klanten te stelen na een probleem met de beveilig van het handelsplatform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase bevestigt dit nieuws door een brief te sturen naar de gedupeerden. Coinbase is met hun aandeel COIN inmiddels zelf ook beursgenoteerd en moet hier dus direct informatie over delen. Het is niet de eerste keer dat dit Coinbase met dit onderwerp in het nieuws komt dit jaar.

Tanken in El Salvador goedkoper bij betaling met bitcoin wallet

Automobilisten in El Salvador krijgen korting bij het tanken als ze gebruik maken van bitcoin wallet Chivo. Met de overheidswallet kunnen Salvadoranen bitcoin en dollars ontvangen.

Het gaat om een korting van $0,20 per gallon (3,79 liter). Dit is mogelijk door een samenwerking met de grootste brandstofbedrijven en de overheid. De korting geldt niet alleen voor huishoudens. Ook bedrijven of bijvoorbeeld het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van deze kortingen.

Nederlander (29) aangehouden als brein achter bitcoin nepadvertenties

Een 29-jarige Nederlander is aangehouden vanwege leiding geven aan een criminele organisatie, die tienduizenden mensen hebben opgelicht met nepadvertenties.

De man is het brein achter een netwerk van criminelen die nepwebsites opzette, waarbij de namen van bekende Nederlanders of nieuwswebsites zijn misbruikt.

Dinsdag is de drukste dag op de grootste bitcoinbeurzen

Dinsdag is de drukste dag op de grootste bitcoinbeurzen. De grootste beurzen zagen het grootse handelsvolume op dinsdagen in september. Dat blijkt uit data van Coinbase.

Het gaat hier specifiek om de handel op Amerikaanse beurzen. Bitstamp, Gemini, Binance US, FTX, Bittrex, Kraken LMAX Digital en Coinbase zagen minder volume in het weekend. Zaterdag is de rustigste dag.

Coinbase neemt alleen het handelsvolume mee van een select groepje beurzen. De grootste spotmarkt, Binance.com, staat er bijvoorbeeld niet bij. Zij zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het volume.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...