Tanken in El Salvador goedkoper bij betaling met bitcoin wallet

Automobilisten in El Salvador krijgen korting bij het tanken als ze gebruik maken van bitcoin wallet Chivo. Met de overheidswallet kunnen Salvadoranen bitcoin en dollars ontvangen.

Het gaat om een korting van $0,20 per gallon (3,79 liter). Dit is mogelijk door een samenwerking met de grootste brandstofbedrijven en de overheid. De korting geldt niet alleen voor huishoudens. Ook bedrijven of bijvoorbeeld het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van deze kortingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Promotie

De politiek onder leiding van president Nayib Bukele probeert op verschillende manieren Chivo te promoten. Eerder werd iedereen in het land 30 dollar beloofd via de wallet. Uiteraard moet je hem daar wel eerst voor downloaden.

Daar komen dit soort acties dus bij. De Chivo wallet is uitgegeven door de overheid, het is een centraal geregelde wallet. Er zijn gelukkig ook tal van andere wallets beschikbaar waarmee je niet afhankelijk bent van de lokale overheid.

Bitcoin is in El Salvador naast de Amerikaanse dollar gezet als nationale munt. Bukele probeert op verschillende manieren te profiteren van deze stap. Zo hoeven buitenlandse investeerders in het land geen belasting te betalen op hun winsten met bitcoin. Op deze manier hoopt men meer kapitaal naar het land te kunnen trekken,.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...