Goedemorgen Bitcoin: directeurs Coinbase verkochten $1 miljard aan aandelen

1017 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Top Coinbase-functionarissen verkochten meer dan $1 miljard aan COIN

Het runnen van een cryptobeurs is een lucratieve business. Zeker als je succesvol bent en ook nog met je aandelen zelf naar de beurs mag. De topmensen van Coinbase verkochten voor $1,2 miljard aan hun aandelen na de beursgang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Wall Street Journal gaat het om mede-oprichters Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Ook Chief operational officer Emilie Choi en Chief Product Officer Surojit Chatterjee besloten een deel van hun aandelenpakket te verkopen.

Dit is normaal gesproken geen gekke stand van zaken. Het is echter wel opmerkelijk als je kijkt naar de huidige koers van het aandeel COIN. Sinds de lancering is de prijs van een aandeel in Coinbase met 77% (!) gedaald.

Russische minister wil dat bitcoin miners onder controle komen te staan

Vasily Shpak, de Russische vice-minister van Industrie en Handel, wil dat bitcoin miners beter gecontroleerd worden. De politicus denkt dat ze goed zijn voor meer dan 2% van het totale stroomverbruik van het land.

Shpak sprak op een evenement genaamd United Russia. Het was speciaal gericht op ontwikkelingen en regulering van blockchain-gerelateerde projecten. De vice-minister noemt dat “cryptomining zich momenteel in een grijs gebied bevindt”.

Een van de problemen die hij ziet is dat er geen belasting wordt geheven over de industrie. Ook wil hij dat de sector meer verantwoording gaat afleggen aan de overheid.

Vertrouwen Nederlanders in bitcoin daalt; 4,1 als rapportcijfer

Markteffect doet ieder kwartaal een steekproef onder 1.018 Nederlandse consumenten. Volgens het nieuwste onderzoek geven ‘wij’ met ons allen de grootste cryptovaluta een gemiddeld rapportcijfer van 4,1. Het vertrouwen in bitcoin is daarmee weer flink gedaald.

Deze ruime onvoldoende betreft het tweede kwartaal van 2022. Daarmee is het vertrouwen vergeleken met het eerste kwartaal een stuk lager. Begin dit jaar beoordeelden Nederlanders bitcoin nog met een 5,2.

Met name ouderen (55 jaar en ouder) hebben met een gemiddelde van 3,2 weinig tot geen vertrouwen in de grootste cryptovaluta. Het vertrouwen onder jongeren in de leeftijd van 18 tot 34 jaar ligt het hoogst met gemiddeld een 5,1.

Er is ook een klein deel van alle Nederlanders die het absoluut niet zien zitten in bitcoin. 17% beoordeelde het digitale geld met een 1,0.