Goedemorgen Bitcoin: dollar schiet naar recordhoogte

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse dollar naar recordhoogte

De U.S. Dollar Index (DXY) heeft het koersrecord voor 2022 verbroken en meestal is dat slecht nieuws voor bitcoin. Overigens heeft de DXY weinig te maken met inflatie, maar meer met de prestaties van de dollar ten opzichte van andere grote valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Over het algemeen duikt de bitcoin koers naar beneden als de Amerikaanse dollar zijn spierballen toont. In dit geval duikt vrijwel alles naar beneden, behalve bitcoin. Aandelen hebben het zwaar, goud staat in de min, maar bitcoin blijft relatief stabiel boven de 19.000 dollar.

Nieuw faillissement aanstaande? Miner Compute North in de problemen

Bitcoin mining hosting provider Compute North heeft de inmiddels welbekende Chapter 11-faillissementsbescherming aangevraagd. Dankzij de dalende bitcoinprijs en de stijgende stroomkosten kan het bedrijf het hoofd niet meer boven water houden.

Het verzoekschrift is donderdag ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van Texas. In de aanvraag staat: “Nadat administratieve kosten zijn betaald, is er geen geld beschikbaar voor uitkering aan schuldeisers.”

Belastingdienst in VS jaagt op belastingontduikers met bitcoin

De Amerikaanse belastingdienst wil een aantal belastingontduikers pakken. Niets nieuws, maar het gaat deze keer om een connectie met een cryptobroker genaamd SFOX.

De Internal Revenue Service (IRS) wil weten wie er geld naar deze partij heeft gestuurd. Het gaat specifiek om klanten van de Safra Bank. Zij moeten de gegevens overhandigen van klanten die ooit geld hebben gestuurd naar SFOX.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...