Goedemorgen Bitcoin: Elon Musk vs Jack Dorsey

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance ontvangt waarschuwing van Japanse toezichthouder

Binance krijgt een nieuwe waarschuwing van de Japanse toezichthouders van de financiële markten. De Financial Services Agency (FSA) laat het bedrijf nogmaals weten dat ze in het land actief zijn zonder registratie. Dat meldt The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het handelsplatform is gewoon te bereiken voor Japanners, maar ze hebben geen toestemming om diensten te leveren in het land.

De eerste waarschuwing van de FSA verstuurde ze al in maart 2018. Binance startte als bedrijf pas in 2017, dus dat was relatief kort de start van het handelsplatform.

Inmiddels is Binance uitgegroeid tot een van de grootste beurzen in de industrie. Het is niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste keer dat ze op de vingers worden getikt door lokale waakhonden.

Twitter CEO daagt Elon Musk uit voor discussie over Bitcoin

Twee miljardairs die over bitcoin praten is geen unicum meer. Maar er staat mogelijk een interessant gesprek voor de deur: Jack Dorsey daagt Elon Musk uit voor een gesprek op het podium bij een aankomen bitcoin evenement.

Dorsey en Musk spelen op hun eigen manier een rol in de wereld van bitcoin. Dorsey profileert zich als bitcoin evangelist, terwijl Musk de laatste maanden zich regelmatig negatief uitliet over de digitale munt.

Jack daagde Musk op Twitter uit en het lijkt erop dat hij in gaat op de uitnodiging. The B Word vindt plaats op 21 juli.

De focus van het event ligt op bedrijven. Hoe kun je als groot instituut bitcoin omarmen? Dit onderwerp past ook bij Musk. Ondanks alles heeft Tesla namelijk nog altijd 42.902 BTC op de balans staan.

El Salvador geeft $117 miljoen aan Bitcoin (BTC) aan haar inwoners

Elke inwoner van El Salvador krijgt 30 dollar aan bitcoin in zijn wallet gestort door de overheid. Dat heeft president Nayib Bukkele bekend gemaakt. El Salvador is het eerste land waar bitcoin geldt als officieel betaalmiddel, naast de Amerikaanse dollar.

Bukkele wil de bitcoin wet binnen drie maanden realiseren. Per 7 september moet de uitrol al gerealiseerd zijn, zo maakt hij vandaag via Twitter bekend.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...