Goedemorgen Bitcoin: enquêtes over FOMO en 'bitcoin-bubbel'

Goedemorgen Bitcoin: enquêtes over FOMO en 'bitcoin-bubbel'

Goedemorgen! Begin de dag met een bitcoinontbijt. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

'Bitcoin is een bubbel'

Het gros van de wereld ziet nog niet in dat Bitcoin de meest ultiem schaarse activa ter wereld is. Meer dan 80% van de fondsmanagers noemt de markt zelfs een zeepbel, een bubbel. Toch is een long positie in Bitcoin een van de populairste investeringen, zo blijkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Bank of America heeft een onderzoek gedaan onder 207 investeerders. In totaal hebben ze met z'n allen $645 miljard aan activa in beheer. Het gros van deze investeerders ziet in Bitcoin nog steeds een zeepbel of een bubbel.

FOMO onder financieel directeurs

Ironisch genoeg kwam Intertrust ook met een onderzoek onder beleggers. De conclusie was compleet anders dan bovenstaande.

Het onderzoek is gedaan onder 100 financieel directeurs van verschillende hedgefondsen uit de hele wereld. Wat opvalt is dat de sector op korte termijn van plan is om de blootstelling aan cryptovaluta aanzienlijk te vergroten.

De steekproef is uitgevoerd door Intertrust. Als dit een goede representatie is van de gehele sector, gaat er nog veel geld naar Bitcoin toestromen.

Ze verwachten dat er in totaal $312 miljard aan investeringen worden gedaan in de cryptomarkt, gebaseerd op de antwoorden van deze honderd directeurs.

Buy te dip

Het sentiment van bitcoin beleggers is positiever dan ooit ondanks de recente dip van de koers. Dat blijkt uit een enquête van bitcoin bedrijf Voyager Digital.

Voyager hield het online onderzoek onder haar klanten, wat handelaren zijn in bitcoin en andere cryptocurrency's. Hieruit bleek dat 81% van de respondenten meer vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin dan eerst, zelfs na de crash in april en mei.

Maar liefst 87% van de respondenten is van plan om meer te kopen in het volgende kwartaal. Dit is iets meer dan de 80% die hetzelfde zei aan het begin van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties