Goedemorgen Bitcoin: Er staat vandaag $4 miljard op het spel

460 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin opties lopen af: Ruim $4 miljard staat op het spel

Vandaag is een belangrijke dag voor Bitcoin. Om 10:00 uur Nederlandse tijd (08:00 UTC) verlopen er 62.000 Bitcoin-opties op het platform Deribit, met een totale waarde van $4,17 miljard. Deze optie-expiraties hebben vaak invloed op de koers, vooral bij zulke grote bedragen. De grote vraag is: wat gaat de koers doen?

De huidige prijs van Bitcoin ligt rond $67.700. Er is veel aandacht voor de afloop van de opties, omdat de zogenoemde max pain prijs op $64.000 ligt.

Michael Saylor komt terug op commentaar over self custody na reactie van cryptogemeenschap

De oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, is teruggekomen op zijn opmerking dat grote banken Bitcoin moeten bewaren, wat gemengde reacties heeft gekregen van de Bitcoiners.

Recentelijk werd Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, enorm bekritiseerd door Bitcoiners vanwege een opmerking die hij had gemaakt over zelfbewaring. Zo stelde hij eerst dat bewaring door grote banken veiliger zou zijn dan zelfbewaring.

Denemarken wil 42% belasting op ongerealiseerde Bitcoin en Cryptowinsten invoeren in 2026

Denemarken gaat als eerste land belasting heffen op ongerealiseerde winsten uit cryptocurrency’s, door een gedurfd tarief van 42% aan te kondigen vanaf 1 januari 2026. De wetgeving, die van invloed zal zijn op activa zoals Bitcoin die al in 2009 zijn verworven, is bedoeld om digitale activa op één lijn te brengen met de traditionele regelgeving voor financiële investeringen.

Belasting heffen op ongerealiseerde cryptowinsten
In een baanbrekende stap zal Denemarken ’s werelds eerste belasting op ongerealiseerde winsten uit cryptocurrency’s invoeren. Vanaf 1 januari 2026 worden cryptobezitters onderworpen aan een belasting van 42% op de waarde van hun bezittingen, zelfs als ze deze niet hebben verkocht. Deze nieuwe regeling geldt voor alle digitale valuta, waaronder Bitcoin, die zijn verworven sinds de start van de cryptocurrency in 2009.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...