Goedemorgen Bitcoin: ‘Ethereum gaat Bitcoin overtreffen’, SEC vs XRP eindigt in juli.

9068 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC vs Ripple rechtszaak einde in juli – wat betekent dit voor toekomst crypto en gaat XRP stijgen?

Zijn we over een aantal dagen echt voorgoed verlost van de beruchte Ripple rechtszaak? Het lijkt erop, nu rechter Torres op het punt staat om de definitieve straf voor Ripple Labs uit te spreken. De cryptowereld houdt haar adem in, maar is tegelijkertijd gematigd positief. Gaat Ripple stijgen zodra de juridische perikelen achter de rug zijn?

Op 22 december 2020 ging er een schok door de cryptowereld: de Amerikaanse beurswaakhond SEC maakte bekend dat het tokenuitgever Ripple Labs voor de rechter wilde dagen, omdat de XRP-token volgens de overheidsinstantie geen cryptovaluta is maar een ongeregistreerd beurseffect. Dergelijke effecten verhandelen is strafbaar.

‘Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering’, volgens onderzoekers

De lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF) is akelig dichtbij, hoewel het nog altijd onduidelijk is wanneer de fondsen de beurzen zullen bestormen.

De ethereum koers heeft de afgelopen weken, als gevolg van de eerdere ETF-goedkeuring, beter gepresteerd dan bitcoin (BTC) en volgens onderzoeksbureau K33 Research zal deze trend zich ook na de beursintrede voortzetten.

Ethereum heeft meer dan een jaar minder goed gepresteerd dan bitcoin, maar sinds de historische goedkeuring van ethereum spot ETF’s eind mei lijkt er een verschuiving plaats te vinden.

De ethereum koers heeft zich de afgelopen weken opvallend sterk staande gehouden, terwijl bitcoin en de rest van de cryptomarkt harde klappen heeft geïncasseerd. K33-analisten Vettle Lunde en David Zimmerman denken dat de komst van de ethereum ETF’s deze kanteling zullen versterken, zo valt te lezen in een nieuw rapport van het analysebureau.

Drie redenen waarom Bitcoin op zijn top kan zitten

Capriole Investments oprichter Charles Edwards zegt dat meerdere on-chain indicatoren “signalen van zwakte” geven voor de bitcoin koers. Over de afgelopen 24 uur daalde de bitcoin koers met 2,25% en momenteel handelt de digitale munt 16% onder de all-time high van 73.835 dollar.

Over de afgelopen 30 dagen gemeten is bitcoin met 8,75% gedaald en 5,5% over de laatste drie maanden. Bitcoin heeft het moeilijk, dat is duidelijk. Veel mensen vragen zich af of bitcoin zijn top al gezien heeft voor deze cyclus.

 

Lees meer over:

Door: Robert van Glabbeek

Robert van Glabbeek is General Manager bij Bitcoinmagazine.nl. Hij leidt een team van experts dat Nederland informeert over de laatste ontwikkelingen in de wereld van Bitcoin en cryptocurrency. Als voormalig SEO manager newsbrands bij DPG heeft hij veel ervaring opgedaan binnen redacties van de ...