Goedemorgen Bitcoin: Federal Reserve zet onofficieel de geldprinters weer aan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance wisselt fonds van 1 miljard dollar om in bitcoin en andere cryptovaluta

Binance zet een ferme stap voorwaarts in een omgeving waarin Amerikaanse banken omvallen. Het cryptovlaggenschip van Changpeng Zhao zet 1 miljard dollar aan stablecoins om in bitcoin, ether en binance coin. Dat meldt The Block deze ochtend na een aankondiging van 'CZ' op Twitter.

De gelden zijn afkomstig van een herstelfonds dat Binance al jaren geleden heeft opgetuigd. Bedoeld om cryptobedrijven te 'redden' oftewel over te nemen. Nu zet Binance deze grote hoeveelheid BUSD, hun eigen stablecoin, om in bitcoin, ether en hun eigen munt, binance coin (bnb).

Federal Reserve zet onofficieel de geldprinters weer aan, bitcoin explodeert

Bitcoin is de nieuwe week begonnen met bullish momentum dat vooral het gevolg lijkt te zijn van het ingrijpen van de Amerikaanse overheid bij het omvallen van enkele belangrijke banken. Vanaf het dieptepunt van 10 maart is de bitcoin koers, in Amerikaanse dollars gemeten, alweer met 20 procent hersteld.

Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers op ongeveer 24.300 dollar en gaan we een gigantisch spannende periode in voor het wereldwijde financiële systeem.

Het verhaal van dit moment is het redden van de klanten van Silicon Valley Bank (SVB) dat aan het einde van afgelopen week onderuitging. Silicon Valley Bank moest een verlies van 1,8 miljard dollar opschrijven op Amerikaanse staatsobligaties, waar het ongeveer 20 miljard dollar van de stortingen van zijn klanten in had geparkeerd.

Die obligaties gingen onderuit vanwege de renteverhogingen van de Federal Reserve. Vervolgens ontstond er een sneeuwbaleffect en dachten veel klanten van de bank dat er iets niet in de haak was. Iedereen probeerde op hetzelfde momenteel zijn kapitaal op te nemen bij de bank, die op een zeker moment niet voldoende geld meer in kas zat om alles te verwerken.

Miner verdient $166.000 aan bitcoin en reageert op forum

De beheerder van solo.CKpool deelt dat er weer iemand geluk heeft gehad en een block heeft gemaakt. Een Russische solo-miner is erin geslaagd om block 780.112 te maken. Daarbij verdiende de geluksvogel maar liefst $166.000.

Naar verluidt was hij nog maar twee dagen aan het minen. Nu al vond hij de juiste (nonce en) hash, wat hem het recht geeft om een block te valideren. Hiervoor kreeg hij 6,25 BTC aan block subsidie en ook 0,62 BTC aan block reward. Dit is de som van alle transacties in het block. In totaal was dit $166.000 waard.

Volgens Con Kovilas, de admin van de solo-CKpool, is het slechts de 270e keer dat dit gebeurt. Wel moet gezegd worden: deze keer legde de miner dermate veel rekenkracht in dat het hem met de huidige concurrentie en difficulty 10 maanden zou duren. Maar doorgaans is dit een relatief unieke gebeurtenis.