Goedemorgen Bitcoin: Feest! 13 jaar geleden sinds eerste block

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Netwerk van bitcoin is 13 jaar oud

Bitcoin (BTC) is 13 jaar oud. Op 3 januari 2009 lanceerde de anonieme ontwikkelaar Satoshi Nakamoto het protocol. Het eerste block, de Genesis Block, werd door Satoshi zelf gewonnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het was het begin van een opmerkelijk verhaal. Bitcoin is uitgegroeid tot een wereldmunt en wereldwijd kent men inmiddels de term. In het begin werd het project echter bij elkaar gehouden door één anonieme entiteit (Satoshi, dus) en een aantal andere developers.

In het Genesis Block stopte Satoshi ook een bericht: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks”. De lancering van bitcoin was een reactie op de ontwikkelingen in de financiële wereld. De tekst was de titel van de London Times op 3 januari 2009.

Goldman Sachs is bullish: bitcoin heeft géén concurrentie

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is niet altijd positief geweest over bitcoin. Met het verstrijken van de tijd en de prestaties van bitcoin die er niet minder om worden kunnen ze bijna niet meer om onze favoriete digitale munt heen.

Gisteravond zijn er op Twitter twee pagina’s uit een rapport gelekt dat oorspronkelijk bedoeld is voor de rijkere cliënten van de zakenbank. Hierin is te zien hoe Goldman Sachs bitcoin wat cryptocurrency’s betreft in een compleet eigen categorie plaatst en spreken ze over de potentie van bitcoin.

Bijna 1,5 miljoen bitcoin in handen van bedrijven en overheden

Het aantal bitcoin dat in handen is van beursgenoteerde bedrijven is in 2021 fors gegroeid.

Het voorheen onbekende MicroStrategy is een factor van betekenis. Het ICT-bedrijf van Michael Saylor, in februari 2021 organisator van het ‘Bitcoin for Corporations’ event, heeft ruim 124.000 bitcoins op de balans.

Tesla staat met 43.200 bitcoin op plek nummer twee wereldwijd. Ze kochten in februari 2021 voor 1,5 miljard dollar aan BTC, één van de meest opzienbare nieuwsfeitjes van vorig jaar.

  • Grayscale Bitcoin Trust: 654.885 BTC (beursgenoteerd fonds)
  • Block.One: 164.000 BTC (privaat bedrijf)
  • Mt.Gox: 141.686 BTC (privaat bedrijf)
  • MicroStrategy: 124.391 BTC (beursgenoteerd bedrijf)
  • Coinshares: 69.730 BTC (beursgenoteerd fonds)

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!