Goedemorgen Bitcoin: FTX eist met Genesis Block volgende slachtoffer

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

138.000 bitcoin naar Binance, wat gaat de prijs doen?

Binance ziet een recordinstroom van 138.000 bitcoin naar zijn beurs vloeien. Capituleert nu de markt en willen beleggers massaal van hun bitcoin af?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens analisten doet deze piekinstroom denken aan de capitulatie van de bearmarkt in 2018, vlak na het explosieve einde van 2017, waarbij de koers de $20.000 aantikte. Uiteindelijk daalde de koers naar $3.200 in november 2018, wat de bodem markeerde van die bearmarkt.

Ook 2022 staat door alle cryptodrama in het teken van correctie. De bitcoin koers staat 75,7% lager in vergelijking met vorig jaar toen de prijs een recordhoogte van $69.000 bereikte.

Uit data van CryptoQuant blijkt nu dat Binance als grootste handelsplatform een gigantische hoeveelheid bitcoins heeft ontvangen. Dit is de hoogste instroom bij deze beurs sinds eind 2018. Is de markt nu geheel in paniek nu FTX in een faillissementsprocedure is verwikkeld?

Bitcoinbankier blijft positief over bitcoin: ‘Er zijn altijd kopers’

Bitcoin is een andere soort en onderscheidt zich van andere crypto’s in de huidige onrust. Dat zegt Alan Lane, CEO van de Silvergate Bank, in een marktupdate aan hun klanten.

Silvergate, als bank lid van de Amerikaanse Federal Reserve, levert met het Silvergate Exchange Network
(SEN) levert een simpele dienst: liquiditeit. Als beurs of andere tussenpersoon kun je bij hen 24/7 aankloppen voor verse dollars.

Want één van de nachtmerries is om verlegen te zitten om dollars zodra de beurs zeer volatiel is. Zakt de bitcoin koers hard, dan vluchten beleggers naar dollars, Je moet als beurs of broker dan wel voldoende dollars op de plank hebben liggen.

FTX eist volgende slachtoffer: Genesis Block verliest $50 miljoen

De soap rondom FTX eist een nieuw slachtoffer. Handelsfirma Genesis Block HK verliest $50 miljoen.

Volgens The Block is het verlies groot genoeg om bepaalde diensten te schrappen. Het gaat om de over-the-counter deals die het bedrijf uit Hong Kong faciliteert.

Vanaf 10 december moeten klanten aankloppen bij andere verkopers. Een over-the-counter trading desk faciliteert (vaak) grote transacties voor klanten die niet de beurs op willen.

Opnames zijn voorlopig nog wel open. Klanten wordt vriendelijk verzocht om niets meer te storten.

Genesis Block bestaat al sinds 2012. Klanten moesten met een bedrag van minstens $20.000 komen om geholpen te worden. Er waren onder andere banden met FTX Hong Kong. En dat is een van de 134 (!!) entiteiten die betrokken zijn bij het FTX-debacle.