138.000 bitcoin naar Binance, wat gaat de prijs doen?
Binance ziet een recordinstroom van 138.000 bitcoin naar zijn beurs vloeien. Capituleert nu de markt en willen beleggers massaal van hun bitcoin af?
Volgens analisten doet deze piekinstroom denken aan de capitulatie van de bearmarkt in 2018, vlak na het explosieve einde van 2017, waarbij de koers de $20.000 aantikte. Uiteindelijk daalde de koers naar $3.200 in november 2018, wat de bodem markeerde van die bearmarkt.
Ook 2022 staat door alle cryptodrama in het teken van correctie. De bitcoin koers staat 75,7% lager in vergelijking met vorig jaar toen de prijs een recordhoogte van $69.000 bereikte.
Uit data van CryptoQuant blijkt nu dat Binance als grootste handelsplatform een gigantische hoeveelheid bitcoins heeft ontvangen. Dit is de hoogste instroom bij deze beurs sinds eind 2018. Is de markt nu geheel in paniek nu FTX in een faillissementsprocedure is verwikkeld?
De onderstaande piek in de grafiek van CryptoQuant laat een instroom zien van ruim 138.000 bitcoin. Dat is omgerekend 2,3 miljard dollar.
Binance ziet dus de ontvangen bitcoin reserves met de dag groeien. Voor het FTX-drama had men 513.000 bitcoin onder beheer, nu is dat gegroeid naar 573.000 bitcoin.
Volgens een analist is er ruim 59.000 bitcoins afkomstig van een zogenaamde "de-peg" van Binance's Bitcoin BEP2 (BTCB)-token.
BTCB is een token op de Binance Chain dat gedekt is door bitcoin met een openbaar bekend reserveadres. Deze wallet bevat 68.200 BTC op het moment van schrijven, met een uitstroom van 127.351 BTC.
CEO Ki Young Ju van CryptoQuant legt uit hoe dit mechanisme binnen het Binance ecosysteem werkt.
De meningen verschillen wat deze grote in - en uitstroom nu betekent. Volgens de Chinese journalist 'Wu Blockchain' is er slechts sprake van intern walletmanagement.
'Ik begrijp de dumpgeruchten niet echt', twittert analyticus Andrew T van Nansen. 'Er zijn de afgelopen zeven dagen een aantal enorme uitstromen geweest, maar ook elders. ‘ze stappen over naar Binance om te dumpen’ lijkt niet juist.'
Uit andere data blijkt namelijk dat er heel veel bitcoins wegstromen bij de beurzen, naar verluidt is er nu 87 procent van alle bitcoin in eigen wallets opgeslagen.