Goedemorgen Bitcoin: FTX wil BlockFi voor slechts $25 miljoen overnemen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Europa stevent af op strenge surveillance van bitcoin transacties

Bitcoin krijgt te maken met meer controle en surveillance in Europa. Het Europees Parlement en de Europese Raad willen meer controle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bedrijven in de industrie moeten volgens de nieuwe regels áltijd vragen om persoonlijke data, zelfs bij kleine transacties. Transacties van meer dan 1000 euro die je zelf doet met je eigen wallet moeten ook hieronder gaan vallen. Het gaat bij die laatste voorlopig wel alleen om transacties die je dan naar een beurs of broker stuurt. Transacties van persoon naar persoon vallen hier in principe nog niet onder.

Er is een voorlopig akkoord bereikt over de invoering van deze nieuwe regels. Gegevens verzamelen is één ding, maar je moet het natuurlijk ook netjes delen desgevraagd. De industrie en gebruikers krijgen hierdoor te maken met nog meer controle, nog meer surveillance en ook risico’s.

‘Coinbase deelt geodata van klanten met Amerikaanse douane’

Coinbase levert geodata aan de Amerikaanse de Immigrations & Customs Enforcement (ICE). Deze immigratie – en douanedienst kan bitcoin transacties volgen die via het Coinbase platform zijn verlopen. Ook transacties met ether en stablecoin Tether zijn te volgen, meldt The Intercept. Deze media outlet baseert zich op vertrouwelijke documenten die met hen zijn gedeeld door privacywaakhond Tech Inquiry.

Schrijnend is dat Coinbase haar klanten geen opt-in mogelijkheid biedt om hun data te kunnen gebruiken, ICE kan alle klantendata zonder toestemming gebruiken.

FTX dichtbij overname BlockFi voor slechts $25 miljoen

Cryptobeurs FTX staat op het punt om BlockFi op te kopen voor ‘slechts’ $25 miljoen. Laatstgenoemde kwam de afgelopen weken flink in de financiële problemen. BlockFi werd tijdens een laatste investeringsronde ingeschat op een waarde van $4,8 miljard.

De verliezen van BlockFi blijken te groot om zelf nog te blijven draaien. Dat zorgt ervoor dat FTX voor een relatief klein bedrag het bedrijf uit kan kopen. Dat meldt CNBC na gesprekken met drie bronnen.