Goedemorgen Bitcoin: Gazpromneft gaat minen bij olievelden

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elon Musk hint naar cryptobetalingen op Twitter

Elon Musk flirt met het idee om cryptobetalingen op Twitter te introduceren. Dat blijkt uit een uitgelekt document gepubliceerd door Vox.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een eerste online sessie met Twitter medewerkers is Musk gevraagd hoe hij denkt over cryptocurrency’s op het sociale medium met 330 miljoen actieve gebruikers per maand.

‘Ons geld is in feite een stukje informatie, cryptovaluta zijn steeds meer in zwang geraakt als betaalmiddel. Het is logisch om met crypto’s op Twitter te kunnen betalen. Je kunt snel en goedkoop geld heen en weer sturen. Mijn doel is om het nut van Twitter te maximaliseren. Hoe nuttiger, hoe beter. Dus betalingen horen daarbij’.

Cryptofonds 3AC in de penarie, overweegt bailout of verkoop activa

Een van de mede-oprichters van 3AC bevestigt dat het bedrijf op zoek zal gaan naar een bailout. Het hedgefonds zit in de penarie nadat veel van zijn longposities zijn geliquideerd.

3AC staat ook wel bekend als Thee Arrows Capital. Kyle Davies, een van de oprichters, vertelt nu dat ze verschillende opties aan het onderzoeken zijn om de ondergang van het bedrijf te voorkomen.

Door de enorme prijsdaling van bitcoin en altcoins van de laatste weken, is het hedgefonds ‘rekt’. De posities zijn geliquideerd en daarom hebben ze hulp van buiten nodig. Ze kijken of ze kunnen worden overgenomen door een ander bedrijf of dat ze activa moeten verkopen.

Russische olieproducent Gazpromneft gaat bitcoin minen

De op twee na grootste olieproducent in Rusland gaat samenwerken met een bitcoin mining bedrijf.

Het betreft een partnership tussen Gazpromneft en BitRiver. Samen willen ze bitcoin gaan minen in de buurt van olievelden. Dat is te lezen in een memorandum dat de twee partijen ondertekenden op het International Economic Forum in St. Petersburg.

BitRiver zal Gazpromneft helpen bij het ontwikkelen van datacenters. De olieproducent zal hier energie inzetten, afkomstig van nieuwe olievelden of plekken waar ze geen juiste infrastructuur hebben aangelegd. Vaak is de reden hiervoor dat de energiebron erg afgelegen locaties is, wat (te) dure transportkosten veroorzaakt.