Goedemorgen Bitcoin: Grayscale koopt weer bij, 616.000 BTC in kas

Goedemorgen! Het laatste bitcoin nieuws voor je op een rijtje. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin beurs Coinbase heeft $90 miljard aan assets in beheer, aandeelhouders kunnen verkopen vóór beursgang’

Bitcoin beurs Coinbase spint garen bij de groeiende interesse in de markt. Het Amerikaanse bedrijf heeft meer dan $90 miljard aan assets in beheer. Dat maakt Coinbase bekend in hun jaarrapport. Het rapport is met name bedoeld voor hun grootste klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast de cijfers en resultaten legt het bedrijf ook de band met MicroStrategy uit. MicroStrategy is sinds 2020 druk in de weer met bitcoin: zij zien BTC als dé reserve asset van het bedrijf. Ze kochten al voor miljarden dollars aan bitcoin met hulp van Coinbase.

Vermogensbeheerder Grayscale koopt wéér bij: 3.544 Bitcoin deze keer

Vermogensbeheerder Grayscale blijft maar bitcoin bijkopen. Deze keer gaat het om 3.544 BTC, zo blijkt uit on-chain data van Bybt.

Zoomen we uit, dan heeft de firma uit New York deze week 29.598 BTC ingeslagen, tegen een waarde van circa 1 miljard dollar.

Ze staan bekend als de grootste opkoper van de cryptomunt in de markt. Eerder deze week kochten ze namelijk al 8.762 BTC in en enkele dagen daarvoor zelfs 16.244 BTC. Daarmee brengen ze het totaal op ruim 646.000 BTC, goed voor 20,7 miljard dollar aan waarde.

Bitcoin beurs BitMEX heeft 62% minder bitcoin op zijn balans

BitMEX is minder in trek bij handelaren in bitcoin. De derivatenbeurs is geen marktleider meer in het meest risicovolle segment van de markt.

Twee gebeurtenissen zijn debet aan dit verlies: de crash van Black Thursday op donderdag 12 maart 2020 en de twee rechtszaken die in oktober 2020 zijn aangespannen door de Amerikaanse overheid.

Gedurende vorig jaar is het marktaandeel van BitMEX gedaald naar 13%. Een logisch gevolg is dat handelaren hun bitcoin bij de exchange weghalen: sinds maart 2020 houdt de beurs 62% minder BTC vast. De huidige balans staat op ~117.000 BTC.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...