Goedemorgen Bitcoin: grootste bank Singapore start BTC fonds

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cyberaanval op Amerikaanse oliepijplijn: $5 miljoen aan Bitcoin als losgeld

De Colonial Pipeline Co. heeft afgelopen week flink wat bitcoin moeten afstaan aan Oost-Europese hackers. Reuters meldt dat het olietransportbedrijf te maken had met een afpersing middels ransomware, waarbij ze de toegang verloren over de grootste pijplijn van het land. De enige manier om deze terug te krijgen, was om $5 miljoen aan bitcoin af te staan. En zo geschiedde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuws ging al een poosje rond, maar er misten details. Ging het wel of niet om Bitcoin? Heeft het bedrijf wel of niet betaald?

Grootste bank van Singapore lanceert eigen Bitcoin fonds

De grootste bank van Singapore komt met een eigen bitcoin fonds. DBS Private Bank laat klanten investeren in BTC en andere cryptocurrency’s via hun nieuwe fonds. Dat meldt The Business Times.

DBS startte aan het eind van 2020 al met een eigen cryptobeurs. De bank biedt steeds meer opties rondom bitcoin voor hun klanten.

Met dit fonds haalt DBS een extra horde weg voor geïnteresseerde klanten. Je kunt meedoen in de bitcoinmarkt zonder jezelf druk te hoeven maken over het managen van je portfolio.

Bitcoin miner uit New York wil vanaf 1 juni klimaatneutraal zijn

Bitcoin mining en groene energie is ineens een hot topic. Waar het deels FUD is, is het tegelijk ook een mooie aangelegenheid voor bedrijven om zich te onderscheiden. Greenidge Generation Holdings maakt bekend dat ze vanaf 1 juni een volledig ‘koolstofneutrale bitcoin mining farm’ zal exploiteren.

Greenidge is gevestigd in de staat New York. Het bedrijf geeft aan dat ze CO2-compensaties zal kopen van een aantal Amerikaanse projecten om daarmee de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het bedrijf heeft in 2017 de transitie gemaakt van steenkool naar aardgas, maar wil met zogenoemde offsets een stapje verder gaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...